Hun vil bli Miss Norway 2017

Hege Lianne Williams (22) er deltaker i Miss Universe Norway 2017. Nå har trønder-jenta kommet gjennom førsteuttaket. Miss Universe er en internasjonal skjønnhetskonkurranse, hvor deltagere fra over 80 land håndplukkes.

Foto: Hege Lianne Williams

Vil sette Albir på kartet
Hege er født i Trondheim, men flyttet sammen med mor og søsken til Albir i veldig ung alder – opprinnelig på grunn av dårlig helse. Hege har derimot de siste årene bodd i Oslo, men hjertet lengter stadig tilbake til lille Albir.

– Det er ikke så mange som vet om denne fantastiske lille byen og jeg håper blant annet at jeg kan rette litt fokus mot den. Å representere både Trondheim og Albir er en fantastisk blanding og det er jeg stolt av. Jeg vil prøve å representere begge så godt jeg kan.

Drømmen er å være et godt forbilde; nasjonalt som internasjonalt. Hun har drevet med musikk i mange år og jobbet mye bak kamera, men det er foran kamera hun aller helst vil være.

– Jeg har gått medier- og kommunikasjon og drevet mye med fotografi. Jeg trives med å være bak kamera, men jeg elsker å stå foran! Jeg har gjort mange småroller i tv-programmer, men satser på noe større i fremtiden. Akkurat nå er planen fremover å søke meg inn på bachelor i visuell kommunikasjon samtidig som jeg konkurrerer i Miss Norway. Hektisk blir det nok, men jeg gleder meg veldig.

Ikke nok å bare være pen!
For å konkurrere i Miss Norway er det flere «trappetrinn» man må mestre og bestige.

– Miss Norway handler overraskende lite om utseendet, men mer om å være et godt forbilde og kunne presentere seg selv på en god og ydmyk måte. Som skjønnhetsutøver i Miss Norway blir man kurset blant annet i sponsorarbeid, markedsføring og sosiale medier. Mye handler om å kunne inngå avtaler med bedrifter på en profesjonell måte og representere Norge og seg selv på en ordentlig og positiv måte.

– I tillegg skal man gjøre mye frivillig arbeid eller veldedighetsarbeid. Der er jeg veldig heldig, for sammen med familien driver vi en omplasseringsorganisasjon for hjemløse, uønskede eller syke dyr kalt Perros Albir. Denne har vi drevet i mange år og den er blitt en vanlig del av hverdagen min. Jeg har en utrolig empati for dyr og har jobbet for dyrs rettigheter i mange år. Jeg har mange utrolige historier å fortelle fra organisasjonsarbeidet; mange er morsomme og mange er triste, men jeg er glad jeg har fått opplevd alle.

Hva skjer fremover i konkurransen?
– Jeg satser alt jeg har for å komme til finalen og ta kronen hjem. Jeg vet jo at alle sammen deltar i håp om å vinne, men for å være helt ærlig vil min deltagelse, uansett resultat, være et vinn-vinn for meg. Det har vært beintøft for meg å komme hit jeg er idag og jeg er stolt av arbeidet jeg har lagt bak meg. Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å ha bein nok i nesen til å gjøre noe slikt og jeg er mer enn fornøyd så langt.

– Men det er noen utfordringer også, som jeg ser litt nervøst på. Jeg må blant annet lære å gå i høye hæler med hælhøyde på 12 cm eller mer. Jeg har aldri vært flink til å gå i hæler, så dette blir veldig spennende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *