Hormonfri Prevensjon – Ny portal med fokus på hormonfrie prevensjonsmidler

Hormonfritt.no er en ny opplysningsside om hormonfri prevensjon. Dagens moderne kvinner stiller egne krav til prevensjon, og den nye trenden er helt klart prevensjonsmidler uten hormoner og bivirkninger. Tjenesten gir deg oversikt over hvilke alternativer som finnes av hormonfrie prevensjonsmidler.

Hva er Hormonfri Prevensjon?
Hormonfri prevensjon er prevensjonsmidler som ikke er tillsatt hormoner og som er helt uten bivirkninger. Viktige faktorer med hormonfri prevensjon er at prevensjonsmetoden bør være naturlig og helt uten bivirkninger. Den gode følelsen av å bruke en type prevensjon som er i harmoni med kroppen.

Fokus på bivirkninger av prevensjonsmidler med hormoner
Undersøkelser viser at mange ikke er klar over bivirkningene som følger av prevensjon som inneholder hormoner. økt fokus på kropp, trening og helse, gjør at mange kvinner er blitt mer bevisst på hva de putter i kroppen, og god informasjon om bivirkninger man kan få av prevensjonsmidler som inneholder hormoner er viktig.

Leger eksperimenterer med tenåringer
I et intervju med PFC Nordic beskriver lege Siri Aabel hvordan leger eksperimenterer med unge jenter.

– Det er ekstra ille at leger gir unge jenter helt ned i 13-års-alderen p-piller gratis, og uten å spørre foreldrene. Det er et gigantisk eksperiment med kroppene deres. Vi vet ennå ikke alt om hvilken sammenheng disse kunstige hormonene har med ulike sykdommer som vi ser stadig mer av, men det vi vet gir grunn til å være uhyre varsomme, understreker Aabel.

– Mange leger skriver til og med ut pillen som en hjelp mot småplager, som kviser, også til unge jenter som ikke er seksuelt aktive. Jeg vil ikke anbefale p-pillen til noen, verken unge jenter eller voksne kvinner, sier lege Siri Aabel.

Les mer om hormonfri prevensjon

Leave a Reply

Your email address will not be published.