Homseparaden “Orgullo Gay” nå også i Benidorm

Homseparaden «Orgullo Gay» feires spanske storbyer. Nå har den også kom¬met til Benidorm. Feriebyen har et eget homsedistrikt i den historiske delen av byen.

Tekst: Bente Puig

Organisasjonen for homofile « Asociación de Lesbianas, Gays, Tran¬sexuales y Bisexuales» (ALGTB) i Benidorm har i samarbeid med rådhu¬set fått i stand paraden «Orgully Gay» som kommer til å bli en årlig feiring. Orgullo Gay Benidorm ble arrangert mot helgen 14. og 15. september med parader, musikk og masse mennesker. Det hele startet i Rincón de Loix (den engelske delen av Benidorm), gikk via hovedgaten Avenida Mediterráneo helt bort til Plaza Triangular like ved gamle¬byen i syd.

Leiebil Benidorm – Garantert billigst

På Plaza Triangular fortsatte festen med en DJ som sørget for musikk, før festen gikk videre til rådhusplassen der det var rigget opp scene og diverse salgsboder. Orgullo Gay ble en videre¬føring av byens aller første kulturelle uke for homofile som ble avsluttet med foredrag av de to lesbiske forfatterene Mila Martínez og Isabel García. – Dette er første gang Benidorm feirer Orgullo Gay. Det ble en liten, men viktig feiring. Det viktigste er at det ble gjennomført, og vi håper at dette ble begynnelsen på en ny tradisjon, uttalte presidenten i AL¬GTB, Chelo Oliva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.