Historiske ruter i Benidorm

Benidorm har mer å by på enn skyline og badestrand. Nå har kulturrådet i Benidorm, Eva Mayor, lansert tre guidede historiske ruter for innbyggerne og turistene.

Tekst: Bente Puig

De historiske vandringene starter med Benidorms opprinnelse og frem til begynnelsen på 1900-tallet. Man vil også få vite historien til utkikkstårnene, som var i bruk i 400 år. Disse ble brukt til å varsle soldater og innbyggere ved ber¬biske sjøangrep, derav begrepet “moros en la costa” (arabere på kysten).

Leiebil Benidorm – Garantert billigst

Gam¬lebyen har vært nesten intakt de siste 70 årene, kun med endringer av servi¬cetilbudet. I dag er deler av gamlebyen et homse-distrikt med diverse barer og utesteder for homofile. 30. september arrangeres “Ruta del castell” som starter på Plaza de la Creu og går opp via gam¬lebyen til kirken Iglesia de Sant Jaume, ned til Punta Canfalí og l´Hort de Colón. 21. oktober er det duket for ruten “Tor¬res de Les Caletes” somo starter fra Torrejó og går langs Playa Levante og opp til Torre de Les Caletes.

Disse tårnene var i bruk helt opp til 1824 i kamper mot berberne fra Algerie som fant sted i Benidorm-bukten. Ved disse tårnene sto det kanoner på rekke og rad langs kystlinjen. Her fantes en liten militær leir bestående av fem soldater og en militærsjef. Den tredje ruten starter fra l´Hort de Colón 2. desember, og går via Poniente mot Tossal de la Cala som tar for seg iberisk histo¬rie. Ved rute nummer to og tre har man to valg: en lang og en kort rute. Vandrin¬gene er gratis. Maksimums antall 15 per¬soner. Påmelding må skje ved oppmøte i Benidorm Rådhus
Leave a Reply

Your email address will not be published.