Hexeberg åpner mathotell i Spania

Sofie Hexeberg er kjent som lege, kostholdsekspert og lavkarbodronning i Norge. Nå åpner hun mathotell El Mercat i Spania sammen med tre partnere.

Lørdag åpner hotell El Mercat i fiskerlandsbyen Villajoyosa på den spanske østkysten. Her skal norske og internasjonale gjester bo og blant annet lære om mat, helse og matkultur.

– El Mercat betyr markedet på valenciano, altså den spanske dialekten de snakker her i området. Hotellet ligger like ved byens matmarked, som bugner av solmodne råvarer. Vi skal lære folk å lage sunn og god mat fra grunnen av, sier Hexeberg.

Leiebil Spania
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania

Hun og mannen Erik kommer til å oppholde seg deler av året i Spania for å holde livsstilskurs på hotellet.

– Vi har holdt flere kurs i området de siste årene, men uten å finne et egnet sted å være. Nå leier vi et hotell som gir oss muligheten til å ta i mot små og store grupper som vil lære mer om mat og helse, sier Hexeberg.

Hotellet har allerede booket 3000 gjestedøgn i 2013. Ut over egne Livsstilskurs har en annen stor norsk kunde booket flere reiser med sine forhandlere for å oppleve spansk mat og kultur litt utenom turistløypene.

FANTASTISKE RÅVARER
At Spania har en annen matkultur enn Norge, er Villajoyosa et godt eksempel på. Byen har bare 35.000 innbyggere, men likevel 15 slaktere, 12 fiskebutikker, 17 grønnsakshandlere og 3 sjokoladefabrikker!

– Spanjolene er genuint opptatt av mat og har fantastisk tilgang på råvarer. De går på markedet og leter etter godsakene. Og de bruker siestaen midt på dagen til å lage og spise god mat. I Norge spiser vi stadig mer ferdigmat. Frossenpizza-generasjonen kan omtrent ikke lage mat selv. Vi skal lære dem hvordan, sier Hexeberg.

El Mercat ligger i sentrum av Villajoyosa og har 40 rom, samt et topp moderne skolekjøkken på 270 kvadratmeter. Der skal kjøkkensjef Nils Erik Egeberg kokkelere og ha matlagingskurs.

Hotellet El Mercat drives av Sofie og Erik Hexeberg, Nils Erik Egeberg og Ingunn M. Kvivik.

Følg El Mercat på Facebook

Kjøpe eller selge bolig i Spania?
På boligportalen Allpropertiesspain.com kan du finne drømmeboligen du er på jakt etter i Spania. Portalen gir deg oversikt over hvilke boliger som er til salgs og utleie i hele Spania. Alle spanske boliger på et sted. Skal du selge bolig i Spania, kan du selge boligen privat eller gjennom en registrert eiendomsmegler helt gratis. Sjekk selv på www.allpropertiesspain.com
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler