Hexeberg åpner mathotell i Spania

Sofie Hexeberg er kjent som lege, kostholdsekspert og lavkarbodronning i Norge. Nå åpner hun mathotell El Mercat i Spania sammen med tre partnere.

Lørdag åpner hotell El Mercat i fiskerlandsbyen Villajoyosa på den spanske østkysten. Her skal norske og internasjonale gjester bo og blant annet lære om mat, helse og matkultur.

– El Mercat betyr markedet på valenciano, altså den spanske dialekten de snakker her i området. Hotellet ligger like ved byens matmarked, som bugner av solmodne råvarer. Vi skal lære folk å lage sunn og god mat fra grunnen av, sier Hexeberg.

Hun og mannen Erik kommer til å oppholde seg deler av året i Spania for å holde livsstilskurs på hotellet.

– Vi har holdt flere kurs i området de siste årene, men uten å finne et egnet sted å være. Nå leier vi et hotell som gir oss muligheten til å ta i mot små og store grupper som vil lære mer om mat og helse, sier Hexeberg.

Hotellet har allerede booket 3000 gjestedøgn i 2013. Ut over egne Livsstilskurs har en annen stor norsk kunde booket flere reiser med sine forhandlere for å oppleve spansk mat og kultur litt utenom turistløypene.

FANTASTISKE RÅVARER

At Spania har en annen matkultur enn Norge, er Villajoyosa et godt eksempel på. Byen har bare 35.000 innbyggere, men likevel 15 slaktere, 12 fiskebutikker, 17 grønnsakshandlere og 3 sjokoladefabrikker!

– Spanjolene er genuint opptatt av mat og har fantastisk tilgang på råvarer. De går på markedet og leter etter godsakene. Og de bruker siestaen midt på dagen til å lage og spise god mat. I Norge spiser vi stadig mer ferdigmat. Frossenpizza-generasjonen kan omtrent ikke lage mat selv. Vi skal lære dem hvordan, sier Hexeberg.

El Mercat ligger i sentrum av Villajoyosa og har 40 rom, samt et topp moderne skolekjøkken på 270 kvadratmeter. Der skal kjøkkensjef Nils Erik Egeberg kokkelere og ha matlagingskurs.

Hotellet El Mercat drives av Sofie og Erik Hexeberg, Nils Erik Egeberg og Ingunn M. Kvivik.

Følg El Mercat på Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.