Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz er en motekjede kjent over hele verden. Den er populær blant alle generasjoner, fordi de har klesplagg i alle typer i alle størrelser. Prisene er også rimelige, og det finnes alltid noe på salg i deres butikker. Vår nærmeste butikk i nærområdet er i shoppingsenteret La Marina. Den butikken er ganske ny.

Hennes & Mauritz sin første butikk åpnet i 1947 i Västerås i sverige. Den butikken het “hennes” og var kun for kvinner. Senere kjøpte den første eieren av H&M; Erling Persson Mauritz Widforss. (salg av herre- og barneklær). Da døpte han butikken om til Hennes & Mautiz.

H&M har åpnet nye butikker verden rundt hvert år. De startet i skandinavia og deres første butikk utenfor skandinavia var i London, senere Holland og Tyskland. Den dag i dag finnes det rundt 2500 butikker i 40 forskjellige land. Hennes & Mautiz har hele 94 000 ansatte.

Klærne blir designet av 140 forskjellige designere og de har nå flere samarbeidspartnere som har klærne sine i deres butikker. Flere kjendiser er også modeller og designere for Hennes & Mautiz. Butikkene består ikke bare av klær, men også mye annet.

Reiser du dit for å handle for en kveld ute med venner, eller kanskje et bryllup? Eller skal du bare på stranden? Uansett hva du skal kan du finne hele ditt antrekk i deres butikker. Siden de har undertøy, bikinier, klær, smykker og sminke. Og alt for en billig pris.Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania i 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.