Helsesjekk på to minutter med EIS Electro Interstitial Scanning

Et nytt alternativ til de tradisjonelle medisinske prøver er det amerikanske apparatet Electro Interstitial Scanning System (EIS) som måler frekvensen og flyten i kroppens organer og celler. Scanningen tar to minutter, og resultatene er overraskende treffsikre.

TEKST OG FOTO: BENTE PUIG

Jeg lar meg testes, alt som er nytt og revolusjonerende er spennende. Ta av deg på bena, og fjern alle smykker, sier Jesús Jiménez Martínez (49 år). Han er naturterapeut på 15. året, og med sitt revolusjonerende apparat har han behandlet mange pasienter, også norske, selv om han holder til i en liten innlandsby i Valencia. Folk reiser tydeligvis milevis for å behandles med det oppsiktsvekkende apparatet.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Foran meg på bordet ligger to blanke metallsensorer der jeg skal legge håndflatene på, under bordet tilsvarende sensorer for føttene. En elektrode blir satt på i tinningene. Både pasient og behandlende naturmedisiner setter seg godt tilrette. I forkant har vi vært gjennom en liten runde med obligatoriske spørsmål, som allergier, medisinbruk og så videre. Smerter og andre problemer holder jeg for meg selv for å teste kredibiliteten til apparatets testresultater.

Jesús starter testen, og følger med på dataskjermen. Her følger han med på forløpet, og ser på resultatene etterhvert som de dukker opp på skjermen. Selv har jeg fått beskjed om å sitte helt i ro, slappe av og ikke si noe. Jeg lukker øynene og slapper av til den rolige bakgrunnsmusikken på legekontoret. Det lukter god røkelse i rommet og temperaturen er behagelig.

Da har vi resultatene, sier Jesus og starter øverst, altså i hodet. En visuell figur av et hode dukker opp på skjermen. Hjernen er delt opp i soner med forskjellige farger, som hver og en indikerer graden av fare. Bekymringer, stress, ja, terapeuten har aldeles rett i sine observasjoner uten at vi går noe nærmere inn på det. Ferden går videre til blodet, hvis sukkernivå ligger himmelhøyt, noe som minner meg på at jeg akkurat har spist en pose med Godt & Blandet.

Du har smerter i korsryggen, du, andre virvel nedenifra, venstre side, sier Jesus og terapeutens, eller apparatets, treffsikkerhet overrasker undertegnede. Det var akkurat disse tingene jeg holdt for meg selv for å teste kredibiliteten. Min skepsis er for lengst blitt forvandlet til overbevisning og tiltro, apparatet fungerer.
– Hvordan kan dette være mulig, spør jeg meg. Jesus gir gjerne en innføring i hvordan apparatet fungerer.

Apparatet er et hardware/software styrt system som måler frekvenser i alle organer. I tillegg til å måle, tilfører den rett frekvens for å justere ubalansen, forklarer Jesús og sier at apparatet brukes like mye for å forebygge som for å behandle sykdommer.

Selv om EIS blir produsert i USA, er apparatet en fransk oppfinnelse. Det var nevrologen Albert Maarekom som fant opp EIS systemet, som kom på det franske markedet allerede i 2001, det russiske i 2002, Europa i 2003, Asia i 2004, Syd Amerika i 2005, Nord Europa i 2007 og Sør-Afrika og Australia i 2008. Til tross for at det produseres i USA, er det her foreløpig forbudt å selge apparatet, men det finnes i alt to tusen apparater i bruk i USA i dag. EIS koster den nette sum av 20.000 dollar i innkjøp og er i så måte ingen rimelig innretning. Derfor er heller ikke selve sesjonen rimelig, men for 150 euro får man altså en helsjekk på totalt en halvtimes tid, to minutter scanning og deretter gjennomgåelse av resultatene.

Professor i biokjemi og molekulær medisin ved University Collage i London, Davis E. Bender, har utviklet en rapport om apparatets funksjon. Her heter det at det underliggende prinsippet ved scanningapparatet er måling av elektrisk aktivitet i kroppen. Dette kjenner vi fra andre systemer for å måle kroppsfett. Ekeltrolyter (sodium, potassium, klorid, bokarbonat og fosfat etc.) i vev (ikke direkte i fettvevet) skaper elektrisitet. For å måle kroppsfett brukes høyvolts frekvens på normalt 50 kHz, og motstanden mellom hender og føtter måles. Jo større motstand, desto mere kroppsfett.

Denne type apparater har vært i bruk i kostholdsprogrammer i årevis, og har også begynt å dukke opp i treningsstudioer slik at kunden selv kan følge med på fettprosenten i kroppen. EIS systemet bruker derimot lavvolts strøm for å måle frekvensflyten mellom cellene i de forskjellige organer, og på den måten avsløre ubalanser i kroppen. Endel leger bruker i dag apparatet som et tilskudd i behandlingen av sine pasienter.

– Systemet ble testet på russiske kosmonauter med gode resultater, sier Jesus som er overbevist om apparatets virkning.
Han snakker entusiastisk om pasienter som har fått et nytt liv med den revolusjonerende teknologien. Fra sin praksis i Canals (Valencia) behandler han mennesker fra fjern og nær. At nordmenn har forvillet seg langt inn i Valencias fjellheim forundrer undertegnede, men det er vel slik at har man først funnet noe som hjelper så kjører man velvillig ti mil inn i fjellheimen. I tillegg får man en vakker opplevelse på turen med skjønn natur og vakre fjell. Her er helse i hver eneste tilbakelagte kilometer.
Leave a Reply

Your email address will not be published.