Helseblikk på Europa

Det årlige magasinet fra OECD “Health at a glance” har sammenlignet helsetilstandene i de europeiske landene. For første gang siden 1975 ble det i perioden 2009 til 2010 registrert en nedgang i helseutgiftene i Europa.

Tekst: Bente Puig

Gjennomsnitts reduksjon i EU var 0,6%, hvor Irland hadde den største reduksjonen med 7,9%. I de fleste europeiske land er det forventet en eldrebølge de neste ti årene, noe som gir flere demente, flere krefttilfeller og flere hjerteinfarkt. Spørmålet er da om større behov og mindre penger vil gå utover kvaliteten på helsetilbudet.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Foreløpig ligger Norge godt an, og topper rankingen når det gjelder overlevelsesfrekvens etter hjerteinfarkt og hjerneslag. Statistikken fra OECD viser også at det offentlige står for det meste av betalingen for helsetjenester i Europa. I Norge utgjør pasientenes egenandel av helsekostnadene 14%, mens gjennomsnittet for EU er 21% med Hellas og Kypros som topper statistikken med henholdsvis 38 og 49%.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler