Hårfjerning

Badesesongen er i full gang og vi viser i det hele tatt mer hud på sommeren enn resten av håret. Mange er opptatt av å fjerne uønskede kroppshår. Metodene er mange, og noen er mer effektive enn andre.

Tekst: Tom Bjørnø

VOKS
Når hårene er 1 cm lange, er tiden ideell for å fjerne hår med voks, enten du vil gjøre det på salong eller hjemme. Ny behandling anbefales etter fire til seks uker. Noen opplever at litt hår begynner å vokse ut igjen etter to uker. Det skyldes at hårene har forskjellige vekstfaser, og man får ikke tak i absolutt alle på en gang. Det er veldig individuelt hvor kraftig hårvekst man har, og det kan være en idé å ha forskjellige intervaller på de forskjellige områdene for å slippe å føle seg hårete. Løse og ledige klær er det beste å ha på seg etter en voksbehandling. Sol skal du også holde deg unna de første 48 timene. Det samme gjelder klorvann. Parfyme, deodorant og såpe bør unngås i 24 timer. Bruk solkrem med fysisk filter i ansiktet for å unngå ujevn pigmentering.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

LASER
Fjerning av hår med laser krever helsepersonell og tilbys ved forskjellige hudklinikker. Laser kan gi så mye som 80 % hårreduksjon. Laser er en behandling som ødelegger hårsekker med varme og gir best effekt på folk som har lys hud og mørkt hår.

EPILERING
B e h a n d l i n g e n fjerner ett og ett hår med en tynn nål som føres inn i poren, der hårsekken ødelegges enten med varme eller ved en kjemisk reaksjon i forbindelse med galvanisk strøm. Behandlingen er tidkrevende og kan være en god metode på små områder.

THREADING
En tynn tråd rulles over for eksempel overleppe eller bryn slik at hårene nappes ut. Har du høy smerteterskel kan det være verdt det, for resultatene er som regel veldig gode.

HJEMMEBEHANDLING
Vil du ta voksbehandlinger hjemme, er ferdige strips med voks den enkleste metoden. Voks, som skal varmes opp i mikrobølgeovn, kan fort varme seg opp ujevnt og i verste fall gi deg brannskader, og det jo enda værre enn hår. Både pinsett og barberhøvel er en vanlig metode å bruke hjemme. Ulempen med høvel er at håret vokser fort ut igjen. Pass på å bruke barberingsprodukter som mykgjør håret og beskytter huden for at behandlingen skal være så skånsom som mulig.


Denne artikkelen er tidligere publisert av magasinet Aktuelt Spania i 2012.
hårfjerning

Badesesongen er i full gang og vi viser i det hele tatt mer hud på sommeren enn resten av håret. Mange er opptatt av å fjerne uønskede kroppshår. Metodene er mange, og noen er mer effektive enn andre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.