Gjesteblogging – Slik gjør du det

For å bygge et solid fundament på Internett, og en populær blogg kreves det innsikt og hard jobbing over tid. Å oppdatere bloggen din jevnlig med nytt innhold er viktig for å tiltrekke deg relevant trafikk til bloggen din. I tillegg må du komme deg ut og bli synlig i bloggverdenen, bli et kjent ansikt som folk vil kjenne igjen, og hele tiden vil vite mer om. Da er gjesteblogging noe som virkelig hjelper deg å tiltrekke deg trafikk til din egen blogg, og til å bli et kjent ansikt.

Hva er gjesteblogging?

Enkelt forklart så er gjesteblogging et unikt verktøy som er brukt av bloggere for å drive trafikk til bloggen sin, bygge varige relasjoner med andre bloggere innen samme nisje, og til å komme i kontakt med andre bloggere. Det fungerer slik at du skriver et blogginnlegg eller artikkel om et tema, og gir dette materiale til en annen blogger som publiserer dette på sin blogg eller nettside. På den måten får du ut ditt budskap til denne bloggerens publikum. Da får du selv nye lesere av din blogg ettersom du har en direkte link til deg og din blogg nederst i blogginnlegget eller i artikkelen som er blitt publisert.

Gjesteblogging er fordeler for alle parter

 • Skrive blogginnlegg og artikler for andre blogger – Er du en blogger og ser etter måter å tiltrekke deg mer trafikk til bloggen din, så bør du vurdere gjesteblogging. Et stort antall av blogger i dag inviterer skribenter og bloggeiere til å sende ditt siste blogginnlegg. Ved å sende inn blogginnlegg for publisering på andre blogger i bytte mot en link tilbake til din blogg, så oppnår du å få presentert deg til et nytt publikum, og tiltrekker deg en stort antall nye lesere. Gjesteblogger du jevnlig får du gleden av høy synlighet, og mennesker vil begynne å kjenne deg igjen, og betrakte deg som en ressurs innenfor temaet du skriver om.
 • Inviter gjestebloggere og publiser blogginnlegg fra andre bloggere – Har du en egen blogg og er interessert i å tilby dine lesere relevante blogginnlegg av god kvalitet jevnlig, da bør du prøve gjesteblogging. Tilby andre bloggere å skrive et gjesteinnlegg på din blogg. Dette gir deg flere store fordeler.
 • Leserne dine får tilgang til nytt innhold av god kvalitet – Du kan slappe litt mer av siden bloggen din blir foret med nytt unikt kvalitetsinnhold uten at du trenger å skrive det selv.
 • Du får ny trafikk til din blogg ved å akseptere et gjesteinnlegg.
 • Gjestebloggere promoterer ofte sine gjesteinnlegg mye.

 • Er du klar for å prøve ut gjesteblogging? Her er noen tips som kan være lure å huske på


  • Søk og sett opp en liste over blogger som du kunne tenke deg å skrive et gjesteinnlegg for. Husk på hvilken relevans denne bloggen har til din nisje eller temaet som du skriver om. List så opp popularitet og antall medlemmer av nyhetsbrev eller trafikk disse bloggene har. Hvis du er ny til gjesteblogging kan det være lurt å begynne med små blogger, og jobbe deg opp over etter hvert som erfaringen øker.

  • Når du henvender deg til bloggeiere så sørg for å etablere en god kontakt, og få frem din autoritet og relevans som gjesteblogger ved å legge ved linker til tidligere gjesteinnlegg på andre blogger. Vær ærlig, direkte og vis optimisme. La det være tydelig at du er seriøs og ønsker å bidra.

  • Når du søker etter bloggere til å skrive et gjesteinnlegg til bloggen, så se etter relevante blogger innen for din nisje eller tema. Lurt også her å begynne med de små bloggene og jobbe deg oppover.

  • La det være lett for dem å sende deg et gjesteinnlegg. Oppgi din mailadresse og gjerne eventuelle retningslinjer for å skrive gjesteinnlegg til din blogg.

  • Kontakt populære bloggere og bloggere som er ganske ferske. Du står selv fritt til å publisere et gjesteinnlegg, og du vet aldri hvor neste gode innlegg kommer fra.

  Helt til slutt, skriver du om reise og opplevelser i Spania eller resten av verden, vil vi gjerne publisere en gjesteartikkel fra deg. Kontakt oss