Guide til noen av de bedre nudiststrendene på Costa Blanca kysten

Nudiststrendene på Costa Blanca kysten. Vi skal her ta for oss de litt mer bortgjemte perler. Mange har jo lyst til å oppleve litt mer ”private” og rolige strender, hvor en kanskje kan kaste alle klærne eller legge ut på en lengre svøm, så å si alene.

Tekst: Linda Jeppesen

Her kan en sprade rundt naken og møte likesinnede, for mange drømmer jo om å kaste klærne å spasere rundt i full mundur uten å føle seg beglodd. For mange er det den mest naturlige ting i verden å være naken ute, og de synes det gir en frihetsfølelse. Men hva er rett etikette på en naturiststrand? Er det seksuelle baktanker med det å ligge naken på en strand eller kan du komme dit uten å føle deg ille til mote?


Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

9 nakenstrender på Costa Blanca

Her tar vi for oss 9 av de bedre nudiststrendene på Costa Blanca kysten i Spania. Er du en av dem som foretrekker klærne på kan du se vår strandguide for Costa Blanca.

1. La Solsida stranden, Altea Lengde: 50 m

Nudiststrand Solsida Altea
Kjører du 332, retning Calpe (fra Alfas del Pi), finner du et uberørt og isolert lite strandområde som kalles La Solsida. Her har naturistene fått sitt eget ”private” strandområde. For å komme frem til stranden, må du gå et godt stykke i ulent og steinete terreng. Les mer om strender i Altea

2. Les Rotes stranden, Denia

Les Rotes Nudiststrand Denia
Etter Marineta Cassianabukten, forandres kysten. Den blir grovere, mer frodig og svært attraktiv. Dette området er kjent som Les Rotes. Parque Natural del Montgo, ligger i bakgrunnen og former disse vakre omgivelser. Området egner seg for dykking og seiling. Stranden er populær blant naturister. Les mer om strender i Denia3. L`Èsparelló stranden, Villajoyosa

Nudiststrand Costa Blanca
En liten bukt med klart vann ved foten av en klippe, nesten to kilometer fra sentrum, retning Alicante på N-332. Dette fredelige stedet er perfekt for fisking og dykking, og er godt egnet for nakenbading. Les mer om strender i Villajoyosa

4. Raco del Conill, Villajoyosa

Nudiststrand Raco del Conill Villajoyosa
Området ligger i en liten, stille og vakker bukt. Store og bratte berg gjør stedet vanskelig fremkommelig – Racó del Conill ligger ca 3 km fra sentrum, retning Benidorm. Område er populært blant naturister, dykkere og fiskere.

5. Ambolo, Javea Lengde: 80 m

Nudiststrand Ambolo Javea
Dette er en liten naturbukt i Javea, med klart vann som ligger sør for Cabo de la Nao. Rett utenfor ligger øya Isla del Descubridor. Her kan du bade naken i fred og ro og dykke fra høye klipper. Uspolerte strender i ditt nærområde Noen perler ikke alle vet hvor er. Les mer om strender i Javea

6. Ti Ximo Cove, Benidorm Lengde 500m

Nudiststrand Ti Ximo Cove Benidorm
Ligger på den nordlige siden av Cabo de San Martín. Dette er en naturbukt med steinformasjoner og krystallklart vann, kun tilgjengelig til fots langs en sti gjennom furuskog . Belønningen er at du kan bade og dykke så å si alene. Les mer om strender i Benidorm

7. Les Pesqueres El Rebollo Beach, Lengde 1360m Bredde 60m

Nudiststrand Les Pesqueres El Rebollo Beach
Svært velegnet sted å nyte late badedager uten folkemengder. Dette er en naturstrand.

8. Calalga, Calpe Lengde 100 m

Nudiststrand Calalga Calpe
Dette er en stille vik med sand, grus og stein hvor det er mulig å nyte et bad uten store folkemengder. Les mer om strender i Calpe

9. L Llobell, Benisa Lengde 100 m

Nudiststrand L Llobell Benisa
Med grus og steinblokker, er det en rustikk og svært lite beferdet vik, hvor en kan nyte gleden av å bade praktisk talt alene. Svært populært område for dykking på grunn av det klare vannet.

Norske naturistenes kjøreregler:

– Respekter andres privatliv. Stirring er ikke høflig. Mange kommer til strendene for å få en rolig stund alene og ønsker ikke å bli forstyrret. Det er OK å finne venner, men uhøflig å oppta en annen persons tid før du er ønsket velkommen.
– Spør alltid før du tar fotografier. Selv på offentlige fristrender skal du spørre før du tar bilder. Det er ikke alle som ønsker å havne i andre privates fotoalbum. Foreldre skal bestandig bli spurt før du tar bilder av barn. Snikfotografering med mobilkameraer blir politianmeldt.
– Ingen sex. Nakenhet er en ting, men sex er en privat ting mellom to mennesker som skal utføres andre steder. Et godt rykte holder våre strender fri for dette.

– Kom forberedt. Ta alltid med deg ditt eget håndkle, liggeunderlag, solkrem, mat og fyrstikker o.l. Ikke forvent at andre deler dette med deg. Gjør det stille. Bruk høretelefoner på radio eller bærbart utstyr.

For mer info les 5 regler for nakenhet på strendene i Spania

Leave a Reply

Your email address will not be published.