Grillsesongen i full sving i Spania – Lær deg miljøtipsene

Grillsesongen er i full sving i Spania. Mange pakker engangsgrillen og legger ut på tur. Mens det i skog og mark generelt er forbudt med ild p.g.a. skogbrannfare, finnes egnede steder for grilling i Spania. Dog formanes det å yte forsiktighet. Grilling skaper mye søppel og kan skade naturen ved uvettig bruk.

TEKST ANITA ASLAKSEN

Matopplevelsen er en helt annen med grill enn med komfyr, og følelsen av sol, sommer og frihet forbindes med middag i det fri. Dog er det mange som ikke utviser vett ved grilling, og ofte kan engangsgrillene i seg selv være en stor fare. Hvert år brukes omtrent 1,2 millioner engangsgriller i Norge. Avfallet av disse engangsgrillene utgjør 200.000 kilo.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Det er mye en kan gjøre for at grillsesongen skal foregå på en trygg og miljøvennlig måte.

1. Styr unna engangsgrillen. Bruk heller bærbar flergangsgrill. Eller bruk annen turmat som varme pølser i en termos, salater og paier.
2. Dersom du derimot velger å bruke engangsgrill, unngå svimerker på vegetasjonen
og rydd opp etter deg, pakk sammen engangsgrillen og lever den til gjenvinning.
3. Velg grillkull som ikke er laget i tropiske land, da sertifiseringen av treverket i disse landene kan ha svakheter.
4. Ved grilling hjemme, velg gass eller elektrisk grill.


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler