GOLF

Under denne vignetten har vi tenkt oss litt golfstoff hvor det fortelles litt om golfturer, nye og gamle baner, regel- forandringer og annet stoff vi tror vil ha interesse for ikke bare garvede golfere, men kanskje også innvie utenforstående i golfens forunderlige verden.

Tekst: Guillem

Hvem og hva
Guillem vil være denne spaltes forfatter; og han vil etter hvert introdusere sine venner Guillermo og Manolo som vil fortelle om sine golfreiser rundt omkring i Spania, og kanskje en og annen tur utenfor også.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Etikette
Siden regelboken for golf starter med etikette, så hvorfor ikke starte med en liten påminnelse om noe av det som der omhandles. Tar man seg dette ad notam, vil helt sikkert mange ergrelser unngås på banen (også). Altså:

Spillets ånd
Golf spilles for det meste uten overoppsyn av en dommer. Spillet avhenger av den enkeltes redelighet til å vise hensyn til andre spillere og å overholde reglene. Alle spillere bør oppføre seg på en disiplinert måte, alltid vise høfl ighet og god sportsånd, uten hensyn til hvor konkurranse-innstilt de måtte være. Det er selve ånden i golfspillet.

Nærmeste bane og hva skjer
I området fra Benidorm til Altea har vi en fi n bane som heter Villaitana Wellness Golf og Business Resort, beliggende rett ved Terra Mítica. På godt og ondt, er det som det ligger i navnet, hotellet som drifter banene. På godt, fordi hotellet kan fylle opp banen med spillere slik at driften sikres for alle oss andre som gjerne vil ha en bane i nærheten, og på ondt, fordi det kan ligge en fare i dette at for mange hotellgjester vil kunne fortrenge de lokale golferne.

Hittil
Men, slik det har funksjonert i de årene banene (de har to som vi skal komme tilbake til ved en senere anledning), så har de forstått at en god måte å bedrive markedsføring på for å sikre inntekter, er å ta vare på nærmarkedet. For å underbygge dette, har daglig leder nå gått ut til en engere krets i området, og bedt om forslag til utbedring av klubbhusfasilitetene med restauranten slik golfere kunne tenke seg det. Så til dem som ikke har vært der borte, ta en tur. Hotellet med dets restauranter i flere varianter, er et besøk verd i seg selv.

Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania i 2010.


Leave a Reply

Your email address will not be published.