Gode og enkle sommerretter i varmen

Det er godt å lage noe godt selv om det er varmt. Da ønsker vi å bruke mindre tid på å lage maten, samtidig som vi ønsker oss noe mat som er lett og godt å spise.

Tekst: TINE MERETE SANDBOE

Sigrids raske og gode scones
Her får du oppskrift på scones/runds¬tykker du kan lage med ulike varianter mel. Du kan også velge mellom bake¬pulver eller gjær. Da blir det enklere å ta hensyn til ulike typer intoleranse eller ønsker når det gjelder maten. De kan lett fryses og tines opp ved behov.

8 dl hvetemel, spelt
4 ts bakepulver
100 olje eller smør
Litt salt
4 dl skummet kultur

Varier oppskriften med å erstatte deker av hvetemelet med havregryn eller 4 korn, eller malte/hakkete nøtter eller rosiner. Bytt ut bakepulver med 50 gram gjør. Bland ingrediensene, og sett deigen på bakepapir med skje. Husk at deigen må heve 1 eller 2 ganger på en lun plass om du bruker gjær. Stek i 225 grader i ca. 10 minutter.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Rabarbra suppe med hvitvin
Er du så heldig å finne rabarbra i Spania bør du prøve denne gode dessertsuppen. Du kan også lage den på epler om du har bedre tilgang på det. God er den uansett. Lag gjerne en god porsjon så har du i fle¬re dager i kjøleskapet.½ kg skrelt rabarbra
4 dl vann
2 dl hvitvin
1 vaniljestang
Ca. 150 g sukker


Skjær rabarbraen i biter og kok dem møre i vannet sammen med oppsplittet vaniljestang og korn. La det koke ca.20 minutter. Tilsett hvitvin og kok minst 10 minutter til. Siles gjennom en sikt så alt kommer med. Kokes opp. Tilsett sukker og la det koke godt sammen. (Suppen kan eventuelt jevnes med litt potetmeljevning om den virker for tynn.) Suppen serveres kald eller lun med god vaniljeis og små mandelbisquier eller pikekyss


Rabarbragrøt
Grøt av rabarbra er en herlig sommerdes¬sert. Rask å lage og god å spise.


500 gram rabarbra, skrelt og i små biter
5 dl vann
150 gram sukker
1 ts kanel
2-3 ss potetmelKok opp rabarbra med vann og sukker. La koke til rabarbraen begynner å dele seg. Ta kjelen av platen. Ha potetmel i en kopp med noen spiseskjeer vann, og rør godt ut. Rør inn potetmelblandingen mens du gir grøten et raskt oppkok. Strø et tynt lag sukker på. Serveres varm eller avkjølt, med melk, fløte eller vaniljesaus.Denne artikkelen er tidligere publisert av magasinet Aktuelt Spania i 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.