Glassfilter – siste nytt på bassengfronten

Det er stadig ny teknologi på svømmebassengfronten. Før var det sandfilter som var tingen, nå er det glassfilter.

TEKST: BENTE PUIG

Det spanske selskapet Camacho Group har kommet med et helt nytt filtreringssystem for svømmebasseng. BIOMA Active Filter Glass er laget av resirkulert glass og skal brukes istedet for sand, og i følge produsenten skal dette være enda mer effektivt enn sand.

De små glasskornene blir aldri utslitt og er derfor det eneste evigvarende fi ltreringssystemet som finnes på markedet i dag. Ved bruk av BIOMA Actice Filter Glass reduseres behovet for kjemikalier med hele 80 prosent uten å forsømme vannkvaliteten, tvert om. Med glasset kan man forhindre uønskede sideeffekter av klorbruk, og er derfor ideelt for de som reagerer på klor.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Glass fjerner omlag syv ganger så mange partikler enn sand, nettopp fordi glasset aldri blir slitt og mister effekt. Dette gjør også at vanntrykket er jevnt. Dermed blir slitasjen og energibruket på pumpesystemet mindre.

Produsenten lover umiddelbare og varige resultater. Ønskes mer informasjon om BIOMA filtersystem, kontakt svensktalende Charlotte på Sanden Pools, tel. 966866325.


Leave a Reply

Your email address will not be published.