Gla´ Golf med Guillem

ukens bevingede ord: Det er hyggelig å være viktig, men det er viktigere å være hyggelig.

Agurktiden i Spania
Det er ikke annerledes her i Spania enn i Norge på sommeren når det skal finnes på noe å skrive om. Da er det godt å kunne gjemme seg bak uttrykket ”agurktid”. Så derfor kom vi til å tenke på fottøy på banen. Det skal man selvfølgelig ha; og det er da i første rekke golfbanen vi tenker på i denne sammenhengen. Det er bare å fastslå at golfskoene etter hvert har fått en utvikling ikke alle er like begeistrede for. Bildet gir en god illustrasjon på hva vi sikter til. Ingen av de viste skoene hører fortiden til, men mens den blå viser hvordan en lett og luftig sommer-golfsko kan se og ta seg ut, viser den avbildede sandaltypen hvordan de fleste av oss ikke ønsker å se at man benytter på en golfbane. Hadde det enda stoppet der, men mange menn går inn i restauranten etterpå med sandaler eller tilsvarende. Hårete tær inklusive. Jammen godt det går mot vinter – – -.

Ovenstående fikk oss til å tenke noe vi hørte om da en gruppe norske, for noen år siden, var på La Manga for å spille golf, og et par av karene måtte vær så god å gå inn i pro shop’n å kjøpe seg dertil egnede hvite sokker før de fikk slå ut. Noe heldigere var de som hadde lange bukser. Det var vel noe i den retningen man prøvde å påvirke gjestene på den banen hvor det stod oppslått en plakat med teksten: ”Selv om spillet ditt ser bedrøvelig ut, så behøver ikke du”. Som det fremgår av teksten på bildet, var oppfordringen om kleskoden ment til flere enn oss nordmenn.

Andre ting man kan undres over i ”agurktiden”, er for eksempel hvorfor så mange glemmer å ta av seg luen når de går av banen. I gamledager snakket man ofte om menn med hatt bak rattet, og alle var vel enige om hva man mente om disse i trafikken. I dag kjører disse ikke med hatt lenger. I dag kjører de med ”golfcaps” på hodet enten man spiller golf eller ikke.
Et akseptabelt unntak er selvfølgelig dersom man kjører åpen bil. Noen golfere har denne cap’n på hodet inne i klubbhuset og restaurantene også, mens andre har slike hodeplagg på seg når de går inn i forretninger eller banker.

Hvordan få handicap under 10?
Bare en drøm, eller en reell mulighet? Vår venn som til vanlig spiller på hcp 20,1, befant seg plutselig i en turnering med en hcp på 4,2. Er dette oppnåelig for andre med litt høyere hcp også? Ja, forteller vår venn. Min kone med 30,0 i hcp spilte på 7,5 i samme turneringen. Vi må ile til med en litt nærmere forklaring som er så enkel som at det var Albir Golf som hadde sin sommerturning på den lille 9-hulls Pich og Putt banen de lager en gang i blant. Så når man måler opp denne banen og setter dette inn et system som kalles Slope, blir antall tildelte slag som ovenfor nevnt. Altså var vi per definisjon ”single handicap’ere” i den turneringen. Tror jammen vi skal delta flere ganger der. Tenk å fortelle om den turneringen man var med i, og andre da spør om hvilken hcp man har, og så kunne svare 4,2 – – -. For noen annen mulighet til å ”bli single handicap’er” enn å delta i slike turneringer, finnes neppe for de fleste av oss.

Sommeråpent?
Må innrømme at det lyder ikke helt rett på norsk, for det er ikke en liten butikk som holder åpent om sommeren vi mener, men derimot det som på ”golfspråket” heter, for eksempel på engelsk, ”Summer Open”, eller på golfspansk, ”Open de Verano”. Med andre ord de konkurransene vi hygger oss med om sommeren som er åpne for alle. Det vi opplever som et fremskritt, er at nå har man på Don Cayo delt opp klassene i disse turneringene slik at når man spiller double, så spiller for eksempel damer og herre i hver sin klasse, samt at par nå er en av hvert kjønn. Ellers må innrømme at vi tar en liten titt på de norske værmeldingen før vi slår ut om morgenene, og det gjelder hver gang.

For selv om golfen ikke alltid svarer til forventingene, så gjør i hvert fall værmeldingene for Norge det, sånn sett herfra. Den av dagene vi tenker på, var det ikke så ille der oppe slik vi oppfattet det. Faktisk en dag der oppe uten regn selv om det dog er forskjell på 18 grader og delvis skyet, og 34 grader uten skyer. Men, den største forskjellen er heller den felles lunsj vi deltakere her i Spania har etter konkurransen vil vi tro. For ikke å si noe om prisen på samme. 20€ for green-fee og lunsj inklusive. Og for de som har vært og spist på restauranten La Terraza med sine nye Chef der borte på Club de Golf Don Cayo, forstår hva vi mener. Noe annet vi setter umåtelig pris på der, er at etter konkurransene er det felles lunsj med bordplassering slik at de som har spilt sammen, sitter sammen. På denne måten unngår man klikkevis bespisning. Man føler seg liksom litt mer velkommen i en klubb når man blir plassert sammen med de man gikk i samme ”flight” med.

Gode reisetilbud for golfere
Bare et eksempel blant de mengder av tilbud vi får tilsendt under sommersesongen, kan nevnes at man på Hotel La Finca Golf Resort & Spa, kan få 7 netter med frokost, 5 green-fee og Buggy for 392:- €. Som nevnt var dette bare ett av en mengde slike tilbud over hele Spania. Været er det heller ikke mye å lure på dersom man tenker på å besøke noen av stedene, hvilket fikk oss til å tenke på han som på spørsmålet om hvordan han syntes sommeren i Norge hadde vært, svarte: ”det vet jeg ikke. For da var jeg på toilettet”. Det skal visstnok ha vært dager i år hvor været har vært som ønsket. Skulle noen ha sterke meninger her, må vi ile til med å fortelle at det stort sett er værmeldingene for Østlandet vi har observert. Men dette skifter jo der oppe skal vi tro historiene; og glemmer ikke den stakkars familien som etter fem år med elendig vær i Tromsø, bestemte seg for å ta ferien i Kristiansand det neste året. Dét året var det verste man hadde hatt i Kristiansand på tretti år – – -. Og så er det noen som lurer på hvorfor vi er her i Spania?

Den høyeste bygningen i Benidorm?
Når man går og rusler (spiller golf) på noen av banene i Benidorm området, for eksempel Villaitana, Cortina eller Las Rejas, er det ikke til å unngå å se den nye bygningen som reiser seg i disse dager; nemlig, Intempo Twin Tower. Bygningen blir 180 meter høy, men blir ikke den høyeste bygningen i Benidorm dersom noen skulle tro det. Og det er det mange som gjør. Den høyeste bygningen vil fortsatt være Hotel Bali med sine 186 meter. Nå ligger Intempo på en litt høyere høyde enn Bali, så det vil sikkert bli en del meninger omkring forskjellen på det å være høyest, eller det å rage høyest. Når får Bali sin ”mast” på toppen, slik at total høyde blir 210 meter. Og kjenner vi våre pappenheimere rett, er vi nok ikke ferdig med diskusjonen om høydeforskjellene på noe tid enda. Og da kan det passe med å avslutte med at Intempo Twin Tower er beregnet benyttet til boliger i motsetning til Bali som er et hotell. Altså er Intempo Twin Tower den klart høyest boligblokken både her og både der, og ikke bare i Benidorm.

Så vet vi dét også.Denne artikkelen har tidligere blitt publisert i Aktuelt Spania 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.