Gikk ned 9 kilo med kostholdsveiledning

Trude Refsås begynte på kostholdsgruppe og gikk ned 9 kilo på 8 uker. Oppskriften er Middelhavsdiett, trening og sunne vaner.

TEKST OG FOTO: BENTE PUIG

Vi møter Trude på Casa Fitness i Albir, treningsstudioet som har det meste, både kostholdsveiledning, selvforsvar og styrketrening. Det er kostholdsgruppen Trude ”tilhører”. Med nøye oppfølging av Andy, medeier og personlig trener, har Trude oppnådd fantastiske resultater.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Trude hopper av tredemøllen, svetteperlene pipler i pannen. Dagens økt er over. Selv om utetermometeret viser godt over tredve er det svalt og deilig inne i studioet. Det er en god atmosfære i studioet, ingen ”bolere”, men helt ordinære mennesker i alle aldersgrupper. De fysiske prestasjonene er individuelle, det er her Andy kommer inn i bildet. Han utvikler program for hver enkelt tilpasset eget fysisk nivå., gjerne med et eget kostholdsopplegg.

– Jeg fikk et dytt i rumpa, akkurat hva jeg trengte, sier Trude og er strålende fornøyd med oppegget til Andy. Trude liker å trene og holde seg i form, men innrømmer at de to første ukene var forferdelige, kondisjonen var på bunn og lungene hadde sitt svare strev med å holde trutt med de fysiske strabasene.
– Jeg hadde ikke jogget på 20 år, så blir jeg satt på en tredemølle. Det var forferdelig, minnes Trude og ler, men når jeg først hadde kommet over kneika, så var det bare deilig. Jeg føler meg frisk og opplagt, bedre kondisjon og velvære.

Trude har gått ned hele 9 kilo på 8 uker uten å forsake ”det gode liv”.
– Jeg har prøvd alt, pulver, piller, lynkurer, ingenting fungerer. Man blir sur og gretten og livet blir et strev, sier

Trude som har null tro på mirakelkurer. Hun er overbevist om at en endring av kosthold og vaner er eneste utvei for å gå ned i vekt.
– Opplegget til Andy fungerer så bra, og så får man så mye mer på kjøpet, ikke bare vekttap, men også en opptur, kondis, bare positivt, ler Trude.

Det er tydelig at den unge damen trives med sitt nye jeg, latteren sitter løst hos Trude. Gladjenta fra Trøndelag minnes de første treningsøktene med treningsball.
– Du vet disse balanseballene man bruker i trening? Det er vanskelig, det, når man ikke kan det. Jeg ramla jo av som en sekk, ler hun.

Heldigvis var de fleste i kostholdsgruppen nybegynnere akkurat som Trude. Noen hadde et forsprang på to uker, men i bunn og grunn stilte de på samme nivå. I alt talte gruppen 18 personer, alle med et formål om å endre livsstil. Og som et resultat av det har alle gått ned i vekt, men Trude er stjernen på laget. Det er hun som har gått ned mest.
– Mange har spurt meg om det er forsvarlig å gå ned så mye på så kort tid. Jeg må bare si at jeg ikke har hatt noe problemer i så måte, verken svimmelhet eller ubehag, tvert i mot!

Jeg spiser fire ganger om dagen, har byttet ut potetene med belgfrukter, spiser mye frukt og grønt, og trener jevnlig.
Trude sier at hun ikke følger noen streng diett, og skeier ut med godteri i helgene.
– Nettopp derfor forundrer det meg at jeg har gått så mye ned i vekt, jeg hadde ikke trodd at jeg skulle gå ned så mye når jeg spiser godt og potetgull i helgene. Men opplegget fungerer, bekrefter hun.

Andy synes Trude har vært flink og virkelig gått inn for det.
– Hun har møtt til alle timene og jobbet hardt for å oppnå resultater, sier Andy. Noen ganger når jeg har gått tur til
fyret har jeg møtt Trude joggende på stien, så hun trener også utenfor studioet.

Andy tror det er lett for utlendinger som bor her å legge seg til turistvaner som å gå ut og spise, drikke vin, feste osv., og at et sunt kosthold og sunne vaner kommer i annen rekke. Kostholdsprogrammet han gir sine kunder er basert på lav glykemisk indeks, noe som stabiliserer blodsukkeret og søthunger blir borte. Han er også behjelpelig med oppskrifter på sunn mat.
– Noe frukt skal man også være forsiktig med, som for eksempel banan, mens alle harde frukter som eple og pære gjør bare godt, og grønnsaker selvfølgelig, spesielt de grønne.Trude er i Spania kun for ett år. Hun har tatt permisjon fra jobben i Norge for å realisere familiens drøm om å bo i sydligere strøk. Barna på 6 og 8 år går på skole her nede, yngstemann på førskolen i Alfaz og eldstemann på den norske skolen i Albir. Familiens opphold nærmer seg slutten.

Hva når du kommer hjem til Norge?
– Ja, hva nå? ler Trude. Jo, jeg må jo følge opp, kan jo ikke endre livsstil nå. Jeg bor 200 meter fra et helsestudio, så jeg kommer til å begynne der. Det blir rart å komme hjem!
Leave a Reply

Your email address will not be published.