Fysiakos

År 2002, på Sotra i Osterøy utenfor Bergen. Det er mørkt, det blåser og det regner, igjen. “Det må da finnes et alternativ til dette”, tenker Miriam og Bjørn Harald Kristiansen. Og det gjør det! Fysiakos som ble startet i 2003 i Spania har nå vokst til å bli en totalleverandør av behandlings-og omsorgstjenester. Fysiakos er nå et 4.delt organ: Fysiakos Fysioterapi,Fysiakosreiser, Fysiakos Omsorgstjeneste og Fysiakos Velvære.

Fysioterapautene hos Fysiakos har både spansk og norsk godkjenning. Med henvisning fra lege, kan HELFO refundere behandlingene. De kan tilby sine pasienter både klassisk kinesisk akupunktur og triggerpunkt akupunktur, i tillegg til bassengtrening, pilates, trening i treningssal, turer og treningsgrupper.

Hygge og trivsel på FysiakosGjennom Fysiakosreiser blir oppholdet og reisen tilrettelagt den enkelte pasient. Fysiakosreiser tar seg av bestilling av flyreisen og pasienten blir møtt ved bagasjeutleveringen på flyplassen. De som bestiller reise gjennom fysiakosreiser får egne lapper til å feste på bagasjen, og de får hjelp hele veien med reiseleder om det er ønskelig. Oppholdet blir skreddersydd den enkelte, om det er for lag og organisasjoner eller om pasienten reiser alene. Fysiakosreier kan tilby 45 leiligheter på leilighetshotellet La Colina som ligger sentralt plassert i Albir. Ønsker pasienten et annet bosted kan også det tilbys.

Leiebil Alicante – Garantert billigst

“Vi har også et rikt ukentlig aktivitets program”, forteller Miriam Kristiansen. “Feks vinsmaking, helseforedrag, trening i oppvarmet basseng, gåturer og ulike utflukter. Fysiakos har et tilbud til alle”, fortsetter hun. “Vi tar imot barn, voksne og eldre med ulike plager. det være seg CP, leddgikt, ryggplager, Parkinson, MS, neurologiske lidelser eller opptrening etter operasjoner. F.eks opptrening etter operasjon av kne proteser har vi spesielt gode resultater. Det varme klimaet er nok litt av årsaken til det”, smiler hun. I tillegg har fysioterapeutene bede tid til pasienten, og de kan få behandlinger oftere enn i Norge, der det ofte er lange ventelister.

Hos Fysiakos Velvære kan pasientene få annledning til å bli stelt litt ekstra med! Velværebehandlingene omfatte b.la aromaterapi, ulike massasjer, manikyr og fotpleie, ansiktsbehandlinger refleksologi og peeling. Terapautene utfører også farging og napping av bryn, samt farging av vipper.

“Hos fysiakos er det nå 3 annsatte i velvære avdelingen, 3 i reiseselskapet, 1 i administrasjonen, 8 fysioterapeuter samt 3 ansatte i Fysiakos Omsorgtjeneste”, forteller Kristiansen. For den som trenger litt ekstra trygghet og omsorg i hverdagen kan omsorgstjenesten tilby både hjemmesykepleie og hjemmehjelp. Omsorgstjenesten har alle typer hjelpemidler, og hjelpepleien har et nært samarbeid med norsktalende lege”, sier Kristiansen. “Alle skal føle seg trygge hos oss”. Leilighetshotellet vårt La Colina har tilrettelagte rom for rullestolbrukere, rommene er enten uten badekar eller med boblebad-alt etter ønske fra pasienten. Her i restauranten serveres det frokost og norsk mat hver dag. Her er det informasjonsmøte når pasientene ankommer, og vår lege har 24-timer service”,sier Miriam Kistiansen. “For oss er trygghet og trivsel viktig!”

Ønsker du medlemskap i Fysiakos Omsorgstjenester, er dette noen av fordelene:
-24 timers vakttelefon
-Rabatter fra flere av Fysiakos samabeidspartnere
-Hjemkjøring av dagens rett
-Hjelp til handling av dagligvarer og apotekvare
-Følge til lege, sykehus, tannlege
-Tolketjenester
-Medlemsmøter med ulike temaer

For mer innformasjon, se www.fysiakos.com

Storfornøyd med Fysiakos
Sylvi Låftås er en av mange som har benyttet seg av Fysiakos sine tilbud. “Det er fjerde gang jeg er her nå”, forteller den blide 71-åringen. “Nå skal jeg være her i 3 uker sammen med Osterøy Helselag”. Laftås er fra Osanger og har jobbet som sykepleier i mange år. Hun stortrives i Albir. “Her er det så mange aktiviter å være med på”, forteller hun.” I Norge er man så avhengige av været, og på denne tiden av året blir man stort sett sittende inne”, fortsetter hun. “Her er det annerledes! I går f.eks gikk vi tur ut til fyret her i Albir. Det er en fantastisk utsikt der ute! Her har vi det så godt at vi ikke vil hjem igjen!” smiler Låftås før hun løper avgårde til en bocca-turnering.
Leave a Reply

Your email address will not be published.