Fugledansen i Benidorm

Fugledansen ble atter spillt for fulle hus i Benidorm når over 100 mennesker tidligere i sommer danset for en flash-mob innspilling av den verdenskjente Fugledansen.

Tekst: Bente Puig

Arrangøren hadde forventet rundt 30 personer, og ble overrasket over den formidable interessen. Sangeren og komponisten av Fugledansen, María Jesús, som forøvrig bor i La Nucía, er et symbol for Benidorm, og spiller jevnlig Fugledansen på sitt trekkspill ved en dansesal på Levante stranden i Benidorm.

Til flas-mob innspillingen var hovedvekten av de oppmøtte godt voksne mennesker, og de unge var i et stort mindretall. Som takk for hjelpen og innsatsen, forærte den kjente sangeren to sanger til de oppmøtte: “Benidorm” og “Paquito el chocolatero”. Hendelsen ble også filmet av programmet “Ola Ola” på kanal Cuatro, og sendt 5. august på tv. Programmet omhandler kystområder i Spania, med strandliv som hovedingrediens.

Leiebil Benidorm – Garantert billigst

Fugledansen ble lansert i 1981 med María Jesús, og både sang og tilhørende dans ble kjent nesten verden over. Sangen blir forbundet med Spania og regnet som typisk spansk av mange. Dette er ikke helt i tråd med virkeligheten; sangen ble aller først lansert i 1957 som “Der Vogeltanz” av den sveitsiske komponisten Werner Thomas. Deretter begynte den å bre seg til andre land, før María Jesús kastet seg på bølgen og komersialiserte sangen. Det finnes per i dag 140 versjoner av sangen i 42 land, og 40 millioner plater solgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.