Fra hobby til levebrød..

Hilde, tidligere psykiatrisk hjelpepleier stortrives som personlig shopper og stylist for noen av Norges fremste artister.

Tekst: Marianne Hoelstad

Hilde er en livsglad, energisk og kreativ kvinne på 53 år, født og oppvokst i Oslo. Hun trives godt i leiligheten sin på St.Hanshaugen, med en vakker park og hyggelige nærbutikker hvor hun er en velkjent kunde.

Hilde er i utgangspunktet utdannet som Psykiatrisk Hjelpepleier. Hun har alltid hatt et stort hjerte for de svake, og jobbet i 15 år med barn med ulik funkjsonshemming. I en alder av 36 år tok hun det store spranget ut av den sikre og trygge jobben, og søkte seg inn på Art Complexion Make-up skole.

“Jeg har nok alltid vært interessert i det estetiske,” forteller Hilde. “Jeg liker å forskjønne, å gjøre andre vakre. Allerede da jeg var 12 år fikk jeg sminke-oppdrag av de store jentene på 18.” Hilde har et spesielt øye for å få fram det beste, både innvendig som utvendig.

“Etter make-up skolen jobbet jeg som lærer i 5 år, samtidig som jeg arbeidet ved siden av å bygge opp et navn i bransjen.” Hun forteller videre at hun tok alle jobber innenfor makeup og styling, arbeidet mye med reklamefilm og reklame og gjorde de største portrettene for Henne. Hun sluttet som lærer da hun fikk mer å gjøre som freelance og det har hun vært siden. Hun har bygget på kompetansen med en del tilleggskurs i parykker spesialeffekter og støp, og også flere hårstyling-kurs.

Nå arbeider Hilde med noen av Norges fremste artister, alle typer motemagasiner og forskjellige TV-produksjoner. Hun har jobbet med Morten Krogvold i mange år. I tillegg hjelper hun både privatpersoner og kjente kulturpersonligheter med å rydde i garderobeskap, finne ny stil og kjøpe inn ny garderobe. Hun har også holdt kurs for kvinner i flere år med å være den beste utgaven av seg selv. Hilde holder også makeup kurs, og leverer fast “Finn din stil” hver uke.

Hildes arbeidsdager er svært forskjellige. Noen dager arbeider hun med forarbeid for artister eller modeller for å finne klær/kostyme til fotodagen. Forberedelse kan bety alt fra møter med artistene for å bli litt kjent med personligheten, til for eksempel å høre på råstoffet til en ny plate for å finne ut hvordan artisten bør fremstå på sin nye plate. En fotodag består av makeup, styling og hår. I tillegg kommer etterarbeidet i form av rapporteringer om hvilke klær etc. som er brukt.

Hilde synes hun er heldig som har denne jobben. Hun treffer mange fine mennesker som har lært henne mye om det å være et menneske, noe hun har tatt med seg inn i sitt eget liv.
For Hilde er alle mennesker like viktige, enten de er artister og kjendiser eller om de er kvinner fra gaten. Hun brenner for mennesker. Hun liker å hjelpe mennesker til å få det bedre med seg selv. Hun er veldig opptatt av menneskesinnet, og hvilke verktøy man kan ta i bruk for å få et godt liv.

På fritiden liker Hilde å gå på teater, kunstutstillinger, konserter og reise til nye steder og bare sitte å glane på miljø og mennesker i den byen hun måtte komme til. En annen lidenskap i fritiden er å løpe i “sin” vakre park. Hun henter Bella (boxer´n til naboen) og løper hver dag hele året uansett vær og vind. Her får hun tømt både hode og kropp for avfall man ikke trenger å bære videre på.

Hilde forteller videre at hun har fått et godt forhold til Spania, dette vakre landet som byr på så mye av både landskap, k u l t u r og fine mennesker. Hun har vært så heldig og fått reist mye til m a n g e steder og sett at Spania er mere enn bare en strand og en turistfelle.

Hun besøker gjerne en god venninne som bor på et av Spanias vakreste og roligste perler. “Et sted jeg gjerne drar og besøker når jeg bare vil være Hilde – i freden og i mitt eget selskap, der det hverken er butikker, caféer eller folk . Der finnes det er kun et vakkert hus med nydelig tomt, hav og himmelen. Der kan jeg løpe i fjellet eller bare glane ut på havet. Føler meg som født på ny når jeg har vært noen dager der.”

Hilde kommer til Spania i oktober, og da vil hun holde en “Damenes Helaften” på Cafe Pavarotti. Her kan hun by på en hyggelig, uhøytidlig kveld med personlig rådgivning til deltakerne. Her er det bare å melde seg på, det er begrenset med plasser.Denne artikkelen har tidligere blitt publisert i Aktuelt Spania 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.