Fra by til fjell Sierra Helada

Hvor kan en ellers oppleve å starte turen blant skyskrapere og så bare minutter senere være alene på fjellet? Turen fra Benidorm til Albir er virkelig noe for seg selv!

Tekst: BRITA GABRIELSEN

Vi tok turen tidlig i september, i varmeste laget, men når stranda venter i den andre enden går det bra. Tok bussen til Benidorm en ettermiddag og gikk av rett etter Aqualandia. Gode sko, kamera og masse vann var det som trengtes, og selvfølgelig var badetøy med i sekken. Passer for alle med et snev av trening, og spennende og variert nok til at de yngre også vil kose seg på turen. Det finnes mange turbøker for Costa Blanca i Spania, og denne turen er med i alle. Og det er det gode grunner for. Likevel var vi alene på vår tur så tidlig på høsten.

Veibeskrivelse Sierra Helada

Turen kan startes flere steder, går du fra Levante-stranda eller byen tar du sikte på Avd Tokyo og følger denne helt til enden og videre på Calle de Taywan opp til korset. Veien slutter her og går over i en sti. Selvfølgelig kan en gjøre det enklere med å ta en taxi opp hit sparer seg mange høydemeter og gåing etter asfaltvei. Selv gikk vi opp Avd Paris og videre på veldig små stier fra rundkjøringen her. Litt ulendt terreng, men kom fint opp på hovedstien rett nord for korset. Og uansett vei er det mange fine usiktspunkt på vei opp – om man liker skyskrapere eller ei.

Stien videre er ganske smal, og det er flere avstikkere. Sporadiske merker i gult/hvit og lett å finne veien. Bare å holde seg oppe på høyden retning Albir. Mange steder snor stien seg helt ute på kanten. Fjellet stuper bratt ned i azurblått hav. Rovfugler streifet over oss og mange fargerike sommerfugler var å se. Ble overrasket over at terrenget var så kupert – mange bratte bakker opp og ned, men med slik utsikt går dette lett. Og en har ikke gått så langt før en ser antennene på Albir toppen. Også innover landet er utsikten vid, rart å gå en lang fjelltur og se hjem nesten hele tiden.

Når vi kom inn på asfaltveien før antennene, fulgte vi denne et stykke og tok stien ned til venstre like før toppen. Var raske ned til stranda og et meget forfriskende bad. Turen tar mellom 2,5 t og 4 timer alt etter startsted og tempo. Minimalt med flate strekninger så turen er forholdsvis tung i å være bare 9 km. Og må si jeg er virkelig fascinert av det voldsomme skifte i omgivelser en opplever på denne turen.

Fakta:
Hvor: Fra Benidorm til Albir
Lengde: ca 9 km
Høydemeter opp: ca 700 m

Leave a Reply

Your email address will not be published.