Foster fra romertiden funnet i Villajoyosa

Utgravningene i Villajoyosa fortsetter, og funnene er mange. Det mest oppsiktsvekkende er det nylig oppdagede fosteret datert 200 år etter Kristus.

Tekst: Bente Puig

Fosteret ble funnet ved det romerske tårnet Torre Sant Josep, som skal restaureres. Fosteret er i perfekt stand. I følge talsmann for arkeologisk museum i Villajoyosa er fosteret det mest intakte kadaveret de har funnet de siste 25 årene, og meget spesielt siden det dreier seg om et foster begravet i singel.

Leiebil Villajoyosa – Garantert billigst

I romertiden var barnedødligheten veldig høy. For tidlig fødte barn ble av romerne ikke ansett som mennesker. Derfor ble de ikke begravet i nekropolis. Arkeologene tror at det finnes flere graver, eller nekropolis, i området. Tårnet Sant Josep fra 200 år etter Kristus er erklært kulturarv, og restaureringsarbeidet finansiert av kommunen vil snart starte opp. Stedet fosteret ble funnet vil inngå i kommunens arkeologiske guidede omvisningsrunde.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler