Første spanske livstidsmedlem i Den Norske Klubben

Hans-Petter og Jacinto er gode venner og QP ble med da Gavebrevet for ”evig medlemskap” skulle overleveres. Vte. Jacinto Devesa Such har nå som første spanjol løst evig medlemskap i klubben vår. Hjertelig velkommen Jacinto.

Tekst: Hans Svedbergh

Hans-Petter forteller: ”Den gode følelsen for Jacinto kom allerede på reiselivsmessen i Oslo i januar 2001. Vi hadde vært innom både den ene og den andre megleren, men det var først da jeg traff Jacinto under Europa-Sol merket at jeg for første gang fikk spørsmålet: ” What are your needs”? Hvilke behov har du?. Da visste jeg at jeg hadde kommet riktig. Siden jeg selv tidligere hadde jobbet med salg av kapitalvarer kjente jeg igjen den profesjonelle holdningen som er nødvendig for at jeg som kjøper skal få tillit til personen foran meg. Han fortsetter:” Vi fikk lyst til å se på Alfaz del Pi og ringte til Jacinto og spurte om han hadde et hus til utleie allerede i februar. No problem! Og vi fi kk leie et stort hus vis a vis Olmedo bricolage øverst i Alfaz, alt fungerte og dermed startet prosessen med å oppdage området, godt støttet av Jacintos søster Paci, og her bor vi nå på tiende året.”

Når du har kjøpt deg et hus, uansett hvor nytt og fint det er, ønsker du alltid å gjøre noen forandringer. Da kommer utfordringen, språket og hvilke håndverkere kan jeg kontakte? Jacinto løste den utfordringen prompte. Gjennom de mange prosjektene som vi har i gang sysselsetter vi opp mot hundre håndverkere hele tiden, jeg skal sende deg en dyktig en. Slik ble vi kjent med Juan Navarro og Antonia, de var med å lagde den fantastiske paellafesten vi hadde i klubben i januar 2011, det ble på en måte et ti-års jubileum. De håndverkerne vi har fått av Jacinto har vi alle kunnet anbefale videre. De er flinke og de er rimelige. Jeg har alltid blitt godt behandlet sier Hans-Petter og jeg stoler på Jacinto og Europa-Sol.

Hvem er så Jacinto og hva er Europa-Sol?
Først og fremst Jacinto. Han er eldste bror av tre søsken. Jacinto, Fransico (Paco) og Fransica (Paci). Storebror er født 1965 og som sine søsken, vokste han også opp i Alfaz del Pi, de er med andre ord ekte alfazinere, gjennom mange generasjoner. Devesa og Such er lokale familienavn med røtter langt tilbake i tiden. Jeg kan i grunn ikke dumme meg ut sier Jacinto, da ville jeg miste ansikt hos slekt og venner.

Selv om arbeidsdagen er hektisk og han tar imot både telefoner og folk som stikker hodet inn, mens vi snakker sammen, finner han tid til andre sysler også. ”I need to keep me fit” og det er variasjon i aktivitetene. Alt fra å ta en tredjeplass i byløpet ”Dies milles popular Alfaz del pi 2011”. 7 november. Via tennis og gym til noe mer utrert som ”Cross-duro” som går i ørken- og jungelområder i Afrika.

Når vi spør Jacinto; ”What are your needs?” svarer han at det Europa-Sol trenger mer enn noe annet akkurat nå, med det ”trøkket” som er, er en innsatsvillig nordmann som snakker spansk og engelsk og som kan stå på 8 til 9 timer hver dag.

Gunstige muligheter
Nå som prisene i eiendomsmarkedet er redusert og den norske krona er sterk, er det nå nordmenn som ønsker å kjøpe, bør trå til. Et godt råd fra han er ”Bruk fagfolk”. Med alle fallgruver en uheldig kjøper kan havne i, mener lederen av Europa-Sol at det beste er å la kjøpet, og for den saks skyld, salget gå gjennom erfarne fagfolk. Vi sjekker eiendomsregistret for heftelser og undersøker generalplanen over området der din nye bolig befinner seg. Det kan komme en ny vei som beskjærer din eiendom. Hvis gaten ikke er lagt, kan kommunen komme senere og gi beboerne en del uforutsette regninger.

Han oppfordrer oss til å besøke www.europasol.com

Som ”evig medlem” i Den Norske Klubben gleder både jeg og mine søsken oss til å få klubben som nærmeste naboer i Alfaz del Pi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.