Fly billig til Spania

Det blir ikke varmere i Norge på en stund, men i Spania lokker et mildere klima reiseglade nordmenn gjennom hele året. Dette gjelder særlig på Kanariøyene, hvor det er sommer året rundt. Flere flyselskaper tilbyr direkteflyvninger fra Norge til populære destinasjoner som Alicante, Malaga, Tenerife og Gran Canaria, og du kan derfor gjøre et godt kupp med litt forberedelse og å lese reiseblogger på nettet.

Det er lett å reise til Spania fra flyplassene i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, og den store konkurransen ser til at Spanias mange og spennende severdigheter bare er et tastetrykk unna. Både SAS og Norwegian flyr nemlig solhungrige passasjerer til sørligere breddegrader flere ganger i uken, enten direkte fra en norsk flyplass eller med en mellomlanding i en av de tre skandinaviske hovedstedene. I tillegg har også Ryanair for alvor kastet seg inn i konkurransen på det norske markedet, og den irske lavprisgiganten har nå også etablert seg på Gardermoen, i tillegg til avgangene fra de mindre flyplassene Torp og Haugesund i Vestfold og Rogaland.

Ryanair innfrir alltid på pris
En reise med Ryanair er ikke kjent for sitt brede underholdningstilbud, men ombord kan du for eksempel prøve deg på selskapets skrapelodd, sånn at du kan skape din egen underholdning. Et skrapelodd hos Ryanair koster 2 euro (ca. 20 kroner), noe som gjør det litt billigere enn et Flax-lodd fra Norsk Tipping. En del av overskuddet går også til veldedige formål, og Ryanair har gjennom årenes løp blant annet støttet barneavdelinger på sykehus og andre positive tiltak. I tillegg til å være med på å støtte veldedige tiltak hjelper et skrapelodd deg også med å få tiden å gå på flyet. Skrapelodd er et spilltilbud som også blir stadig mer populært online, og i disse dager behøver du ikke lengre å skaffe deg et papirlodd for å være med på moroa. Det er langt mer effektivt å spille skrapelodd på mobilen, og på nettet finner du en rekke sider som gir deg mer informasjon om skrapelodd. Skrapelodd på nett er laget for å være så enkelt som mulig, og spillet krever verken planlegging eller bruk av en avansert strategi. Skrapelodd baserer seg nemlig utelukkende på flaks, og derfor kan dette være en behagelig fritidssyssel mens du ligger i solsenga og koser deg i varmen.

Det er lett å komme seg fra både Vest- og Østlandet med Ryanairs mange flyvninger til Spania, hvor du kan oppleve hyggelige temperaturer og god spansk mat i absolutt verdensklasse. I tillegg har Spania et av Europas mest innbydende klima, og du kan kose deg med over 3000 soltimer i året. Fra Haugesund går det to ukentlige avganger til både Malaga og Alicante, og denne flyplassen kan nås fra både Stavanger og Bergen med egen bil eller ved at du reiser med Kystbussen. Sistnevnte er et utmerket alternativ når du skal reise ut av Norge, ettersom du både kan reise miljøvennlig og spare penger på flyplassparkering, hvor særlig sistnevnte kan bli dyrt hvis du planlegger en lengre tur. For folk bosatt på Østlandet er Torp et utmerket alternativ for Ryanair-flyvninger til Syden.

Norwegian har også et omfattende tilbud
Det pågår for tiden en intens konkurranse mellom Norwegian og Ryanair i det norske lavprismarkedet, hvor sistnevnte kommer med det ene kontroversielle utsagnet etter det andre for å vippe Bjørn Kjos av tronen. Fra Torp kan du fly til Alicante, Tenerife, Mallorca og Gran Canaria. Dette betyr at Norwegian er i direkte konkurranse med Ryanair på to av rutene, noe som betyr lavere priser for oss forbrukere. Norwegian er også tungt inne på Gardermoen, hvor du kan fly direkte til hele 13 spanske luftnavner, avhengig av sesongtidspunktet du reiser. Folk fra områdene rundt Stavanger, Bergen og Trondheim trenger heller ikke å bekymre seg for mye. Disse flyplassene har enten direkteavganger til destinasjoner i Spania, eller du kan fly de 40 minuttene til Gardermoen og mellomlande der.

Norwegian er et av flyselskapene som har kommet lengst når det kommer til underholdning i flykabinen, og lange flyturer går ofte som en lek med et omfattende underholdningstilbud som inkluderer trådløst nett og annet nedlastbart innhold som TV-serier og filmer. Norwegian introduserte nylig tjenesten «Video on Demand» hvor du kan se på et stort utvalg av filmer og TV-serier mens du er i lufta. En flyreise til Gran Canaria kan ofte ta opptil seks timer, og det er derfor greit å vite at man har tilgang til noe som hjelper med å la tiden gå raskere.

Gode gamle SAS bringer deg trygt fram
Du bør også sjekke prisene hos SAS før du bestiller en flytur til Spania. SAS er ofte litt dyrere enn Ryanair og Norwegian, men bagasjen er ofte inkludert, noe som kan være en fordel hvis det er nødvendig med flybytte i Oslo. En annen fordel med SAS er at du ofte kan få gode tur-retur tilbud, samt at selskapet er medlem av den store Star Alliance-alliansen. Dette kan komme til nytte hvis det oppstår problemer med kansellerte avganger, hvor SAS ganske enkelt flytter deg over til en alliansepartner. I likhet med Norwegian har SAS bestemt seg for å satse mer på å underholde passasjerenene ombord, men selskapet har i første omgang valgt å fokusere mest på de interkontinentale flyrutene. WiFi skal allikevel være tilgjengelig på de fleste flyvninger i Europa, og du kan få tiden til å gå fortere med å sjekke siste nytt på Facebook og Twitter. SAS gir også ut det utmerkede reisemagasinet «Scandinavian Traveler» som er tilgjengelig for alle passasjerene. Dette bladet inneholder flere interessante artikler om reisemålene til SAS, og kanskje finner du inspirasjon til den neste ferieturen din her?

Finn en pris som passer deg
Vi skal være blant de første til å innrømme at det kan være vanskelig å finne fram i den omfattende prisjungelen på nettet. En enkel måte å gjøre et søk på er bruke en søkemotor som Skyscanner eller Momondo. Dette er to like tjenester som søker hundrevis av avganger og finner de billigste billettene for deg. Vi anbefaler likevel at du bruker disse som en guide og bestiller direkte hos flyselskapet. På nettsøkemotorer ser du nemlig ofte lenker til tredjepartssider som egentlig er helt unødvendige når du skal fly fra A til B. Husk også å ta hensyn til avgangstider. Et fly med avgang klokken 6 om morgenen innebærer ofte dyre hotellovernattinger og taxiturer, som i tillegg kan føre til at du er veldig trøtt når du kommer fram.

Vær forsiktig med flyselskapenes pakketurer
På flyselskapenes nettsider ser du også ofte at du kan søke fly og hotell sammen og dermed skaffe deg store besparelser. Dette er noe du bør være forsiktig med, ettersom det ofte lønner seg å bestille hotell og fly hver for seg. Vi anbefaler derfor at du prøver et slikt søk, men alltid sammenligner med hotellprisene på de største nettsidene som booking.com og hotels.com. Erfaringen vår er nemlig at det ofte er billigere å bestille hotellrom på rene hotellsider som dette framfor å gå gjennom flyselskapenes egne sider. Ved lengre opphold kan du også vurdere Airbnb, som lar deg bo blant lokalbefolkningen. Dette gjør at du slipper unna masseturismen, men husk å vise hensyn til naboene, ettersom dette er lokalfolk som har jobb og familie de må skjøte til daglig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *