Fjellturer på Costa Blanca – Bokanmeldelse

Costa Blanca har så mye mer å by på enn sol og strand. Søk vekk fra bylarm, overfylte strender og turistliv, og opplev det virkelige Spania. Et Spania bestående av fjell, flor og fauna.

TEKST: BENTE PUIG

Sverre Ording Fjeld og kona Laila Fjeld har sammen skrevet boken ”Fjellturer på Costa Blanca”, en nyttig håndbok for de som ønsker noe annet enn sol- og strandliv under sitt opphold på Costa Blanca. I boken har Sverre og Laila beskrevet 39 ulike ruter i fjellet, med utgangspunkt i Alfaz del Pi. Alle har de forskjellige lengder og vanskelighetsgrad. Ved hvert turmål er det en god veibeskrivelse.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Sverre og Lailas beskrivelser brer seg vidt fra blomstringsturer til okergruver og ”edens hage”. Her finnes ruter selv de yngste, og for så vidt de eldste, kan mestre. Selv om naturen kan se litt ”tørr” ut på Costa Blanca, vil man på nært hold finne rik flora og tropiske oaser. Og ikke minst dufter det godt når man går tur i den spanske fjellheimen. Rosmarinen slår i mot en, i skjønn kvartett med både lavendel, timian og anis. Ta med en kvast eller to og frisk opp dagens rett, ypperlig nå til grillsesongen.


Leave a Reply

Your email address will not be published.