Fjellklippen Penon de lfach i Calpe

Stranden i Calpe er ikke som andre strender ved Costa Blanca kysten! Fjellklippen Penon de lfach er selve symbolet på trolldomskrefter som utspilte seg her for mange hundre år siden.

Les også 11 topp severdigheter i Calpe

Fjellklippen på stranden i Calpe, har samme størrelse og formasjon som kløften i fjellet bak La Nucia og Alfaz del Pi. Det fortelles mange historier, legender og sagaer om hvordan denne fjellklippen har endt opp på strandlinjen i Calpe.

Det sies at en gang for veldig, veldig lenge siden, bodde det to troll i fjellet. Trollkjerringa var visstnok slem mot trollgubben. En dag ble trollet så sint på trollkjerringa, – han tok en stor stein ut av fjellet og kastet den langt av gårde. Steinen landet ved strandlinjen i Calpe, og er nå kjent som fjellklippen Penon de lfach.
Fjellklippen i Calpe ruver 332 meter over havet, og er altså et symbol på trollgubbens sinne og vrede en gang for veldig lenge siden. Det er ikke vanskelig å forstå at den høyreiste fjellklippen er et svært populært område for ivrige klatrere. Utsikten fra klippen skal være magisk, nesten trolsk. Det er lite som minner om trollgubbens sinne og raseri, – nå fremstår Penon de lfach som en frodig og beskyttet natur park.

Leave a Reply

Your email address will not be published.