Finca el romeral – 15 år

Den eldste norske institusjonen på Costa blanca etter Solgården har feiret sitt 15 års jubileum.

Tekst/foto: Linda Sæther

Litt historikk: I 1996 ble fincaen kjøpt av stiftelsen Sagene/Bjørkene stiftelsen, og i 1997 kom de første gjestene fra Askim, Rygge, Skiptvedt og Spydeberg kommuner. En av våre kjente og kjære underholdere fra Norge “solo reklame Olga” var blandt de første. Fincaen er 300 år gammel, og hadde den gang appelsinproduksjon. Hagen på Fincaen er vakkert beplantet og bærer preg av en fruktbar jord. Man har 14 rom totalt og 16 ansatte skandinaviske og spanske har sitt daglige virke her.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Jan, kjøkkensjefen, har vært her i 10 år og storkoser seg på jobb. Menyen består av norsk mat med spanske innslag. Hver morgen tar Jan seg en tur og spør beboerne om hva de har lyst på å spise. Fincaen bærer preg av en hjemmekoselig atmosfære, og beboere sammen med ansatte er som en stor familie, med daglig leder Monja Johansen i spissen. Jubileet ble behørig feiret av beboere, ansatte, representanter fra styret i Norge, inviterte, samarbeidspartnere og representanter fra Alfaz kommune.

Det ble holdt taler og overrakt blomster, blant annet av konsul Nilsen, styret og ansatte. Det ble servert tapas og forfriskninger. Christina Roca underholdt med vakkert gitarspill.

Finca el Romeral tar imot gjester fra kommunene Askim, Rygge, Spydeberg og Skipstvedt, men privatpersoner kan også søke om plass. Vil du vite mer, kan du for eksempel ta en titt på: www.fincaelromeral.no.

Vi stiller oss i køen med gratulanter.

Denne artikkelen er tidligere publisert i Aktuelt Spania i 2012.
Leave a Reply

Your email address will not be published.