Fem skjulte ferieperler i Spania

Planlegger du å reise til Spania? De fleste har besøkt kjente steder som Madrid, Barcelona og Alicante, men Spania byr også på en rekke fantastiske og skjulte ferieperler – hvis man vet hvor man skal lete. I denne listen vil vi se på fem destinasjoner i Spania som bare må oppleves.

1. Cazorla

Cazorla er en storslått nasjonalpark som ligger i Jaén-provinsen. Det som gjør Cazorla ekstra spesielt er at det er den største nasjonalparken i Spania. Området dekker et areal på 2000 kvadratkilometer med beskyttet natur, og her er det mange fine turmuligheter. Her kan du blant annet utforske lange turstier, beundre de vakre fjellene og bade i krystallblå elver. Med litt flaks kan du til og med få et glimt av det lokale dyrelivet. Rett utenfor nasjonalparken ligger den idylliske fjellandsbyen Cazorla. Her finnes flere gode hoteller og restauranter. Hvis du drar til Cazorla i juli, kan du få med deg bluesfestivalen BluesCazorla.

2. Cabo de Gata

Hvis late dager på stranden frister mer enn fjell og elver, kan vi anbefale å ta turen til Cabo de Gata, som ligger ca. 30 minutter fra Almeria. Cabo de Gata byr på vakre strender og deilige badetemperaturer takket være beliggenheten ved Middelhavet. Monsúl og Cala del Corralete er to av de mest kjente strendene i området, men det finnes flere bortgjemte strender man kan besøke dersom man vil ha det litt mer privat. Vi kan nevne Barronal, som ligger litt øst for Monsúl. Dette er det perfekte stedet å slappe av, og en god mulighet til å velge beste casino på nett mens man soler seg.

3. Minas de Ríotinto

Minas de Ríotinto er en liten gruvelandsby som ligger i Huelva-provinsen. Landsbyen er omgitt av vakker natur, og den mest spennende severdigheten er Rio Tinto – en rød elv som renner ut i Cadiz-bukten. Grunnen til den spesielle fargen er at Minas de Ríotinto er en gammel gruvelandsby. Her ble tatt ut store mengder kobber frem til gruvene ble lagt ned i 2002, og dette har satt sitt preg på elven som renner i nærheten. Hvis du er interessert i å lære mer om den historiske gruvedriften i Minas de Ríotinto, kan du besøke det lokale gruvemuseet som ligger i landsbyen. Elven og gruvene i Minas de Ríotinto ligger bare en times kjøretur fra landsbyen Aracena.

4. Peniscola

Peniscola har en historie som går tilbake mange århundrer. Den lille byen ligger midt mellom Valencia og Barcelona, og har blitt angrepet og invadert flere ganger gjennom århundrene. Det er nok derfor byen ble beskyttet av en mur og en stor borg som fortsatt står der den dag i dag. En tur til denne borgen er obligatorisk når man er i Peniscola, spesielt hvis man er opptatt av spansk historie. På kvelden kan man nye et herlig måltid på La Noria Parrilla eller en av de andre restaurantene i byen. Deler av Game of Thrones ble spilt inn flere steder i Spania, og borgen i Pensicola var også med i serien.

5. Cudillero

Hvis du elsker sjømat, bør du ta turen til Cudillero. Denne sjarmerende lille fiskelandsbyen har bare litt over fem tusen innbyggere, og er ofte omtalt som en av de vakreste landsbyene i Spania – og det med god grunn. På en dagstur til Cudillero har du tid til å utforske de ikoniske bygningene, bli med på en liten båttur og avslutte dagen med et deilig fiskemåltid på en av de mange restaurantene som ligger ved havet. Det er også mange hoteller her, hvis du skulle ønske å utforske området litt mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.