Færre telefonlinjer i Spania

Krisen fører til færre telefonlinjer i Spania. I 2012 ble 2,76 millioner telefonlinjer sagt opp. Det var spesielt de tre største telefonselskapene som merket nedgang: Movistar, Vodafone og Orange. Den største årsaken til dette skal være en kraftig nedgang i forhåndsbetalt telefoni.

Tekst: Bente Puig

Bruken av smarttelefoner har endret måten å bruke mobiltelefonen på. Mobilen har blitt som en liten datamaskin, og oppkobling på nett er en basistjeneste. Derfor er det ikke like økonomisk eller praktisk lenger med forhåndsbetalt telefon eller korttelefon. Dette lønte seg før når mobilen kun ble brukt til telefonsamtaler og sms. Av de 2,77 millioner linjene som ble sagt opp i fjor, var 2,44 millioner forhåndsbetalte linjer. For noen år siden tilbydde telefonselskapene to eller tre linjer til prisen av en. Mange av disse ekstralinjene ble i fjor sagt opp fordi de ikke blir brukt.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Tilbudene er flere, og forbrukerne benytter seg av de beste tilbudspakkene som inkluderer hele familiens behov. Her er Somyo, Jazztel, MásMovil og Pepephone ledende, som tilsammen har økt salget av telefonlinjer med 102 790 linjer i 2012. – Det gjelder å tilby kundene mer for mindre. Dette har gjort at Yoigo har økt omsetningen det siste året, uttaler direktør i Yoigo Eduardo Taulet til avisen Información. En annen årsak til den store nedgangen er Spanias rekordhøye antall telefonlinjer. I 2011 viste tallene at Spania var det europeiske landet med flest mobiltelefoner per innbygger. 96% av innbyggerne hadde minimum 1 mobiltelefon. Antallet linjer var 52,6 millioner. I gjennomsnitt ble dette 121,2 mobillinjer per 100 innbyggere. I 2012 falt dette tallet il 115,3.
Leave a Reply

Your email address will not be published.