Ettermiddagstur til Jalóndalen

Ønsker du en avveksling fra trafikk og eksos, bør du vurdere en utflukt til Jalóndalen.

Når dette magasinet kommer ut, er nok mandelblomstringen på hell, men uansett er dette en fin liten forandring fra dagens rutiner. Det er mange ruter å velge blant. Vi startet fra Alfaz og dro via La Nucia, Polop, Callosa og Fonts deAlgar til Tarabena på toppen av fjellet. En herlig liten by, med eget kulturhus og rådhusplass. Folk er avslappede ogblide, noe helt annet enn stresset nærmere kysten.

Er du sulten, er dette en bra plass å ta matpausen på. Veiene i disse fjellene kan vaere en utfordring, spesielt på vinterstid. Det er nemlig ikke sikkert at du møter tørre sommerveier her hele året. Vaer også oppmerksom på at du kan møte en turistbuss i trange svinger. Ta deg god tid og nyt turen. Det var jo stresset du ville dra fra, ikke sant? Nedover mot Parcent, bør du stoppe rett nedenfor toppen. Her fi nner du en liten rasteplass med et fantastisk utsiktpunkt mot kysten. I bunnen av bakken finner du også gode spisemuligheter.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Velger du å kjøre Jalòndalen på en søndag formiddag, finner du også et stort marked i Xalò, blant annet proppet med antikviteter for den som leter etter noe spesielt. For å få med deg dette, er det kanskje en ide å kjøre den andre veien. Kjør da N-332 forbi Altea og Calpe. Krysset til Jalòn er godt merket.

Dette innlegget ble publisert i magasinet Aktuelt Spania utgave 3 i 2009.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler