Espen Kofstad viste muskler i Spania

Espen Kofstad spilte seg opp til en delt 8. plass etter en avslutningsrunde på 72 slag under Open de Espana i Valencia denne uken. Losby-spilleren startet dagen veldig bra og ved runding halvveis lå han to under for dagen. Espen kjempet helt i toppen, og norske seere kunne glede seg over endelig å få se slagene til en norsk herrespiller på direktesendt TV.

Tekst: Costanytt

Dessverre måtte han tåle to bogeys på hull 14 og 17 på vei inn til klubbhuset, noe som førte han til -3 for turneringen. To slag bak vinnerscoren. – Jeg var så sykt nære denne uken! Slo en dårlig putt på 14 og hadde et spike merke i linjen på 17, litt uflaks. Moro å spille, hadde det utrolig kult, skriver Kofstad i en melding til Norsk Golf etter runden.

Det var ingen katastrofeslag som ødela vinnersjansene for Kofstad, som ser ut til æ ha god kontroll på svingen. På hull 14 slo Kofstad andreslaget over greenen, men nærme nok til at han kunne putte. Birdieputten ble en meter for
lang og denne gangen klarte ikke Kofstad å beholde roen. En tilsynelatende enkel parputt ble satt til venstre for hullet, og Kofstad måtte gå av greenen med en bitter og kostbar bogey.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

Det samme skjedde på hull 17. Kofstad misset en kort par-putt, og vinnersjansene var i realiteten borte. Missede par-putter til tross, Espen Kofstad viste at han kan hamle opp med de aller beste når det gjelder. Lenger ned på leaderboardet finner vi verdensstjerner som Sergio Garcia, Matteo Manassero, Paul Casey og Miguel Angel Jimenez. 8. plassen er ny bestenotering for Kofstad, som hadde den delte 30. plassen i Alfred Dunhill Championship i desember i fjor som beste resultat før denne ukens suksess.

25-åringen hadde kun to slag opp til trioen Felipe Aguilar (Chile) Maximilian Kieffer (Tyskland) og Raphael Jaquelin (Frankrike) som måtte ut i omspill for å kåre en vinner. Jaquelin vant til slutt turneringen, etter et vanvittig omspill, som varte i ni hull.

Denne artikkelen er levert av Costanytt. En e-postavis for Skandinavere på Costa del sol.
Leave a Reply

Your email address will not be published.