Erotica Tooney KUNSTNERISK EROTIKK

Tegneserier og Kafka, omgangsvenner med Andy Warhol og Pushwagner, kildene til inspirasjon har vært mange i utviklingen av en særegen kunstart, som kunstneren har valgt å kalle Looneyfactooney. Fargeglade cartoonfigurer preger kunsten med variasjoner over temaer i Kafkas metamorfose. I dag har den amerikanske kunstneren startet en nye spennende serie med erotikk som tema.

TEKST OG FOTO : BENTE PUIG

Vi drar kjensel på de runde cartoonfi gurene i det vi blar gjennom mappen av erotiske verker. Cartoons ligger Carls hjerte nært. Helt siden han i sine barndoms år trålet New Yorks tegneseriebutikker etter Tales From the Cript og Horror Comics, har fargerike figurer blitt foreviget I skisseblokker og senere på lerrett for så å turnere verden rundt. Vi undrer oss hvorfor de erotiske figurene ikke har ansikt.

– Se godt på bildene, sier Carl, ser du uttrykkene? Ved nærmere øyesyn, kan man faktisk se de ansiktsløse figurenes uttrykk via kroppsholdning og utstrålning. Noen uttrykker stor selvtillitt, andre blyghet og forskrekkelse. Alle figurene viser nakenhet, kvinnelige og mannlige former og kroppsdeler om hverandre, uten bokstavelig talt å gå over streken. Ingen råhet, kun mild erotikk ispedd humor og glade former. Skissene er i svart hvitt, tegnet med kritt og blyant. Noen har et forsiktig touch av pastell. Det står et stort lerret oppspent midt på gulvet i atelieret. Fra vinduet kan man se utover resten av gamlebyen i Altea med Middelhavet som bakgrunn.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

På veggene henger fargeglade oljemalerier i stilarten looneyfactooney,Carls videreføring av popart. Detaljene ermange. Det store hvite lerretet skal ifølge Carl bli et «the last supper», en eroticatooney variant av det siste måltid. Skissene er allerede påbegynt, og bærer et preg av humoristisk erotikk med Jesus og Maria i sentrum. Carl er en multikunstner. Når han ikke maler, tar han designoppdrag, skriver bok og lager poesi.
– Hjernen min jobber alltid overtid, innrømmer kunstneren som alltid har et smil eller en rask replikk på lur.

Diktsamlingen håper han å bli ferdig med over jul, og lansere den i bokform. Han lar meg velvillig få bla i poesien.
Temaene varierer, men humoren er tilstede, også erotikken.
– Jeg vet ikke hvorfor egentlig, det bare ble sånn, det er vel ingen underliggende grunn til at erotikken nå har fått plass i min kunst. Jeg har alltid hundre ideer, og jobber med flere ting på en gang. Likesom jeg maler erotikk, kan jeg i neste vending sette meg ned og lage dyp poesi.
– Jeg elsker å lese, sier Carl. Atelieret bærer preg av hans forkjærlighet for lektyre. Bøker ligger spredd i hopetall, hver krok, hver ledige overfl ate, alt fra Tolstoi til tegneserier.

Carl har bodd i Altea i åtte år og stortrives i den lille kunstnerbyen. Atelieret han bor i er et fire hundre år gammelkrypinn over fire etasjer, med sjel og flott utsikt fra takterrassen. Han er i sitt ess i denne byen og nyter sin kunstnertilværelse.

Etter en mannsalder med utstillinger verden over og forretningsreiser på kryss og tvers, ønsker nå Carl å holde en lav profil. Ingen gallerier eller kunstforhandlere vil klare å lokke Carl «ut på veien» igjen. Ønsker noen å se arbeidene hans, tar han mer enn gjerne imot skuelystne i sitt atelier.

E.C. CORBITT
Carl Corbitt ble født på Lower East Side i New York Citys Little Italy. Han studerte grafikk og anatomi ved «School of
Visual Arts» i New York, samt fashion design ved «The Fashion Institute og Technology». Sin første kunstutstilling holdt han i hjembyen i 1966. Han har turnert med sin kunst i store deler av USA og Europa. I 1975 fl yttet han til Bergen, der han ble inntil han flyttet til Altea for åtte år siden.

Ønsker du å ta kontakt med kunstneren, beskue hans særegne kunststil, ta kontakt på telefon: 639434368 eller e-mail: eccorbitt@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.