Er det virkelig noen som sender postkort i disse dager?

Det må være mange år siden jeg sendte et kort i posten. Det er i det hele tatt bare unntagelsesvis at jeg har noe med posten å gjøre i det hele tatt. Da jeg kom i arbeid på åtti-tallet var det faks som gjaldt. Litt ut på nitti-tallet gikk vi over til mail og nå skjer alt over mobilen, både fax, mail og meldinger.

Tekst/foto: Middelhavetsperle.com

Jeg sendte et brev da jeg var hjemme i Norge og. Men det stressa meg virkelig. Både konvolutt og frimerke og postkasse var et styr å reise rundt å finne på Stange.

Så det var en rar følelse å gå med prospektkortet opp i Villajoyosa. Jeg gikk inn i en tobakksbutikk (det er de som selger frimerker i Spania) og ba om et for Norge. Og fikk et til 0,75€. Merkelig billig, bare omtrent halvparten av de omtrent ni kroner vi betaler innenlands i Norge.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

Den eneste postkassa jeg vet om i Villajoyosa står på Generalitets-plassen. Det var nesten litt magisk dette å putte et kort inn i denne gule metallsøyla, og at kortet senere dukker opp i bursdagsselskapet hos et barnebarn hjemme i Norge. Så jeg tok likså godt et bilde, av denne handlingen som var så sentral da jeg vokste opp.

Det var forbausende enkelt og billig å sende post her i Villajoyosa. Merkelig håndfast og manuelt –
– så herlig forrige århundre!

Dette innlegget er levert av bloggen Middelhavetsperle i Villajoyosa.
Leave a Reply

Your email address will not be published.