Enda en hvit elefant i Valencia?

Murcias nye kultur og fornøyelsespark starter opp midt i krisetida. Det amerikanske selskapet Paramount, som for noen år siden var involvert i Terra Mitica parken, nær Benidorm, men seinere trakk seg ut, de står nå bak Murcia parken.

Tekst: K.J. HERMANRUD

Paramount investerer til å begynne med hele 1 milliard euro. For tiden jobber selskapet Premusa (morsomt navn) med å få sammen investorer i Spania til å dekke de resterende 130 millioner Euro. Det er dem som står bak byggingen av parken.

I en presserapport forsikrer Premusas talsmann at de er nær målet! Så snart vi har funnet de nødvendige investorene, setter vi igang for fullt, sier han. Parken regner med minimum 3 millioner besøkende i året, forsikrer Premusas talsmann. Han forteller videre at denne nye Paramount Tema Park har to hoveddeler: Paramount Park som er en ren fornøyelsespark og Life Style Sentret som tilbyr kultur og fritidsaktiviteter. Syv hoteller vil gi de tilreisende muligheter til overnatting og store parkeringsplasser er planlagt.

Murcias rådmann for kultur, Pedro Alberto Cruz, sa til den spanske avisen La Verdad at parken er i full gang og at det ikke en noen vei tilbake. Til byggingen av parken regner man med å kunne sysselsette 16.500 personer og til driften senere blir det bruk for 6.500 ansatte. Dette vil bli en stor hjelp for delstaten Murcia. De har, som resten av Spania, en meget stor arbeidsledighet.

Noen Park Tanker:
Paramount Tema Park ligger en kort kjøretur syd for Alikante og Terra Mitica Tema Park ligger en kort kjøretur nord for Alicante. Den sistnevnte er igjen på konkursens rand og har enda en gang måttet be sine stakkars investorer om ytterligere bidrag så de kan åpne til påske. En av de andre parkene i området har lagt inn bud på Terra Mitica for å kjøpe parken til spottepris.

Fakta er ikke alltid festlig.
I Alicanteavisen Información 18. mars leser vi at i delstaten Valencia står hver tredje person mellom 19 og 25 år nå i fare for å falle under minimumsgrensen og bli regnet som fattig. Dette er 14% mer enn i fjor og nesten 10% over lands-gjennomsnittet. Én person av fire mellom 19 og 25 år, som er familieforsørger, er nå blitt arbeidsløs. Unge mennesker i denne alderen har det meget tøft og nesten halvparten av dem har problemer med å betale lån og regninger hver måned. Kilde: INE. Nasjonalt institutt for statistikk.

Spania. Hvis dette er ståa i delstaten Valencia så kan det umulig være stort bedre i delstaten Murcia, noen kilometer sør – over, snarere tvert i mot.? Disse unge menneskene tenker så absolutt ikke på å dra på Paramount Tema Park når de ikke en gang har råd til å leve skikkelig. Et gammelt engelsk ordspråk sier: Look before you leap, – se først før du hopper! Omskrevet: Se i lommeboka før du kjøper temapark. La oss håpe at vi har urett, men trengs det flere hvite Jumboser her i området?Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania i 2012.


Leave a Reply

Your email address will not be published.