En feilfri start

Resultatene fra europacupene de siste sesongene har klart og tydelig vist at den spanske ligaen er verdens beste, og foran årets sesong er det nok en gang knyttet stor spenning til hvem av Barcelona og Real Madrid som stikker av med seriegullet.

Begge de to storklubbene startet med seier i helgens første serierunde. Barcelona slo Betis på hjemmebane, mens Real Madrid knuste La Coruna på nordvestkysten. Lagene møttes nylig også i supercupfinalen, hvor Real Madrid var klart best over to kamper. Katalanerne må derfor være raske ut av startblokkene, sånn at Real ikke får et for stort forsprang i sesongstarten.

Real er klar favoritt
De fleste bookmakerne har derfor gjort Real til relativt klar favoritt til å forsvare mesterskapet, og oppdaterte tippetips fra bet365 viser at du får høye odds for å tippe at Barcelona vipper Real av pinnen denne sesongen. Katalanerne er også svekket offensivt etter rekordsalget av spissen Neymar til franske Paris St. Germain, men klubbens appell er såpass stor at den helt sikkert får inn en passende erstatter før overgangsvinduet stenger 31. august. Det har vært mye snakk om å hente Liverpools Philipe Coutinho til La Liga, men så langt har Premier League-klubben nektet å selge til Barcelona.

El Clasico er alltid en høydare
Barcelona og Real Madrid møtes alltid minst to ganger årlig i serien, og dette møtet er kjent som «El Clasico» blant fotballinteresserte verden over. Denne sesongens oppgjør går av stabelen 20. desember i Madrid og 6. mai i Barcelona. Det førstnevnte tilfellet er således perfekt til å kombinere med juleshopping og en langhelg i den spanske hovedstaden, hvor du blant annet kan få med deg Prada-museet, Plaza Mayor og byens pulserende uteliv. Returoppgjøret i Barcelona er sesongens tredje siste seriekamp, noe som kan bety at dette blir en ren seriefinale. Den katalanske hovedstaden viser seg også fra sin beste side i mai, med et fantastisk vårklima og fortsatt rimelig god plass på de mange bystrendene.

Få også med deg andre lag
La Liga er allikevel mer enn Barcelona og Real Madrid. De fleste har sikkert fått med seg at Atlético Madrid har gjort det bra i Mesterligaen de siste sesongene, og i år spiller laget på en helt flunkende ny stadion. Wanda Metropolitano ligger like i nærheten av Madrids flyplass, og det er derfor lett å komme seg til og fra kamp fra Madrid sentrum. Atlético slet seg til ett poeng borte mot nyopprykkede Girona i den første serierunden, men laget er allikevel tippet høyt oppe av de fleste ekspertene.

For den beste stemningen anbefaler vi at du får med deg noen kamper i Baskerland. Dette er en unik opplevelse, som også gir deg muligheten til å oppleve noen av Spanias mest spennende byer. Bilbao kan friste med Athletic Bilbao, som har en uskrevet regel om å bare benytte seg av spillere med en tilknytning til Baskerland. Vakre San Sebastian har kanskje Europas flotteste bystrand, og Real Sociedad flyr byens fane i La Liga. Laget innledet sesongen med seier mot Celta Vigo, og kanskje er du heldig og får med deg lokaloppgjørene mot Bilbao som går av stabelen 17. desember og 29. april.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *