En dag i Marbella

Sol og sommer hele året

Solfylte Marbella er en by og kommune som befinner seg i Málaga-provinsen langs Spanias sørkyst. Den sjarmerende byen har et utrolig bredt spekter av aktiviteter å by på, og er et populært reisemål for turister fra hele Europa i tillegg til Midøsten.

Gjennomssnittstemperaturen gjennom året er på deilige 18.5 grader, og i Marbella får du 320 soldager pr. år. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor mennesker flokker til Marbella. Men det er ikke bare turister som strømmer til solkysten lenger.

En voksende industri

Den stadig voksende iGaming-bransjen er i ferd med å virkelig slå seg opp i byen og tiltrekker seg horder med unge profesjonelle arbeidstakere. Det gir et ungt og dynamisk miljø i hele området.

Bransjen som spesialiserer seg i sportstipping og online casino har gjort underverker for økonomien i byen. Unge og kjøpesterke arbeidstakere fra hele Europa har flyttet til Marbella og områdene rundt byen. Det fører til at det stadig flommer mer penger inn i byens butikker, barer og restauranter.

Til og med norske fotballklubber har fått øynene opp for stedet som nå har erstattet La Manga som reisemål for treningsleir. Men hva gjør man så i Marbella, enten man er turist eller fastboende?

Et rikt utvalg av ting å se

Gamlebyen
Noen av det første som slår deg med Marbella er hvor nytt, moderne og luksuriøst alt føles. Vi kommer tilbake til det straks, for først må vi snakke om den virkelige perlen i Marbella. Og den står i sterk kontrast til glamorøse, det luksuriøse, det overdådige.

Gamblebyen i Marbella byr på en labyrint av trange gater, fargerike bygninger og hjemmekoslige gaterestauranter. Det er den eldste delen av Marbella, og definitivt den mest sjarmerende. De trange gatene leder til små åpne plasser hvor du finner restauranter og barer hvor du kan nyte solen med en matbit og en drink.

Alameda Park
Ikke langt unna gamlebyen finner du Alameda Park, som kan minne mye om en privat hage. Her finner du palmetrær, fontener og benker hvor du kan søke skygge fra solen. Mange av benkene byr på vakre håndmalte fliser, bedre kjent som “azulejos”.

Strender
Mye av grunnen til Marbellas popularitet er det store utvalget sandfylte strender i toppklasse. Marbella byr på intet mindre enn 20 strander, og de aller fleste holder en utmerket standard med strandbarer og livvakter lett tilgjengelig. Med 320 soldager i året er det bare å pakke solkremen og håndkleet hvis du skal til Marbella!

Puerto Banús
Et par kilometer unna gamlebyen finner du dens absolutte ytterpunkt. Puerto Banús er de rikes møteplass, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Langs havnen finner du noen ekstreme superyachter som gjør at alle andre båter du har sett blekner i forhold.

Havnen byr de mest eksklusive restaurantene du finner i mange mils omkrets, og butikkene er av høyeste kvalitet. Du må innom Puerto Banús, om enn bare for å beundre områdets utrolige velstand. Du kan også se en over 3 tonn tung statue laget av selveste Salvador Dalí.

Iglesia de la Encarnación
Marbellas mest historiske landemerke er en utrolig barokk- og renessansekirke. Selv om man ikke er interessert i verken kirker eller gamle bygninger generelt er dette verdt en titt innom. Det er et imponerende byggverk med et historisk sus.

Golfbaner
Liker du å spille golf? Vil du gjette hvor mange golfbaner du finner innenfor en radius på 30 minutter med bil? Svaret er utrolige 32. Marbella er et møtested for kjente og rike mennesker. Og hva liker kjente og rike mennesker? Jo, de liker å spille golf.

Enten du vil spille i hypereksklusive “finsnipp”-klubber eller du vil ha en uformell runde for å friske opp ferdighetene litt: med 32 baner å velge mellom finner du noe som passer for deg.

Marbella har mye, mye mer

Dette var bare noen få ting du kan og bør se i Marbella. Det er også utrolige turmuligheter i fjellene, uendelige vannsportaktiviteter langs strendene og gode shoppingmuligheter. Du finner flere spanske storbyer innenfor kort rekkevidde, og du kan delta på arrangerte dagsutflukter til flere flotte steder.

Så, la oss oppsummere: “Spanias St. Tropez” byr på sol nesten hele året, kultur og historie, flotte strender og en rekke aktiviteter. I tillegg byr byen på et ungt og dynamisk arbeidsmiljø. Det er ikke rart at turistene fortsetter å flokke til kystbyen hvert eneste år.