Elisabeth Marandi NORDMANN I SPANSK BYSTYRE

Elisabeth Marandi Ihlen. For de som bor her nede er ikke denne norske damen ukjent, men for turistene som nå har gjort sitt inntog, er hun verdt å bli nærmere kjent med.

TEKST OG FOTO: KRISTIN TENNEBØ

Elisabeth Mirandi Ihlen sitter i byrådsstyret og er kommunens rådgiver for utlendinger i Alfaz del Pi og representerer partiet PSOE. Hun er i tillegg til dette også viseordførerens, kvinnebyrådet og politibyrådets sekretær, så hun har nok å gjøre. Cirka 57 prosent av innbyggerne i Alfaz del Pi er utlendinger, så at Elisabeth med sine fem språk er en god støtte for mange er det ingen tvil om.
Om man har en dårlig dag og møter Elisabeth på gaten, så glemmer man plutselig alle problemer man hadde. For denne damen er virkelig en solstråle, hun smiler hele dagen og sprer sitt gode humør til alle som krysser hennes vei.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Elisabeth ble født i Spania. Moren er norsk og faren er fra Iran. Hun er norsk statsborger, og sier at hun føler seg norsk.
– For det er det jeg er, forsikrer hun og smiler. Hun sier at hun føler seg priviligert og det å kunne få oppleve så mange forskjellige kulturer og benytte seg av de beste tingene av hver enkelt kultur.
– Kan man få det bedre, spør hun og stråler som en sol.

Mormoren hennes bodde her allerede og da hennes mor var ferdig med studiene i Norge bestemte de seg for å bosette seg her nede for godt. Så siden den gang har hun blitt i Alfaz del Pi. Hun har gått sammen med sin søster på Sierra Bernia skolen, og valgte deretter å gå samme veien som sin mor, å studerte innenfor byggebransjen.
– Jeg har jobbet og hjulpet min mor mye, og om vi ikke skulle vinne valget neste år, så vil jeg nok gå tilbake til det,
sier hun.

Hva fikk deg til å gå inn i politikken? Elisabeth forteller at hun sto som nummer ni på listen til PSOE, og at hun ikke var en av de syv som ble valgt til å sitte. Men viseordføreren ville ha henne som sin høyre hånd, og da ble det slik.
– Det er jeg glad for, sier Elisabeth og smiler, jeg stortives i jobben og alt det den gir meg. Det er så mye lærerikt og ikke minst utfordringer som man møter stadig vekk, og gleden ved å hjelpe andre. Jeg håper at folk ser alt vi har fått utrettet og at neste års valg kan bli et gjenvalg. Jeg har virkelig lyst å fortsette i denne jobben, jeg stortrives, sier Elisabeth.

I samme øyeblikk kommer en kollega inn og spør om hun har hørt nyheten….
– Ja ,sier hun og jeg blir med en gang nysgjerrig. – Hva har skjedd?
– Ripoll, presidenten i provinsen Alicante ble nettopp arrestert, og hele rådhuset er invadert av politimenn. -Ah, sier jeg, korrupsjon altså? Elisabeth sier ikke noe, men nikker bekreftende.

Hva har Alfaz del Pi å tilby turistene som kommer hit?
– Fantastisk klima, vakker natur, strender, fjell og en herlig gastronomi, responderer hun fortere enn lynet.
– MULTIKULTURELLT SAMFUNN, det er viktig å få frem sier hun, i alfaz bor det mennesker fra over 93 forskjellige
nasjoner, så det ordet er viktig sier hun, MULTIKULTURELLT SAMFUNN!!! Ellers har vi jo den 22. kinofestivalen som forgår nå i Alfaz, her kommer folk fra nær og fjern. Du har liksom hele pakken her, og det er det som gjør Alfaz så populært blant turistene.

Hva er dine planer for sommeren?
– Jeg drar alltid til Norge to ganger i året, og i sommer drar jeg i august, gleder meg, selv om to uker egentlig er for lite, sier hun. – Ja, egentlig trenger man en hel måned, skal man få tid til å se hele familien og alle venner. Som regel reiser jeg en hel måned til Norge om sommeren, men i denne jobben kan man ikke unne seg mer enn to uker av gangen. Elisabeth forteller at hun virkelig brenner for det hun gjør og at det er gøy å se og oppleve at mange er så flinke til å integrere seg.
– Jeg har månedlige møter med de ulike foreningene rundt om kring, blant annet Den norske klubben. Vi har fått til mange ting sammen. Vi har et veldig godt samarbeid med Frivilligsentralen og har mange spennende prosjekter på gang. Og ikke minst alle de prosjektene vi driver med nå, nylig var det åpning av den nye sportspaviljongen som selveste Pau Gasol åpnet. Deretter bygger vi et nytt sosialsenter ved siden av Mercadona i Albir, og har planer om et nytt omsorgs-og pleiehjem i Alfaz. I tillegg til en ny park i Jardin de Alfaz, forteller hun med mye entusiasme. –
Dette er bare noen av de tingene vi har fått utrettet.

Elisabeth er å treffe på rådhuset (ayuntamiento) hver dag. Hun ønsker nordmenn, og andre innbyggere, hjertelig velkommen til å komme innom dersom de lurer på noe. Elisabeth er en mester i å finne løsninger på eventuelle problemer som dukker opp for en stakkars nordmann i utlendighet, og alltid med et smil om munnen.


Leave a Reply

Your email address will not be published.