Elena Lasco vår diamant blant pianister og artister

Her på Costa Blanca finnes det mange kunstnere. En av de største er Elena Lasco. Elena behersker de forskjellige stilarter innen jazz. Kjente og kjære ”evergreens”, men også ren improvisasjon.

Hun har vært en flittig gjest i radio og TV både i Norge og Russland. Opprinnelig kommer hun fra Ukraina, men flytter til Moskva sammen med familien allerede som 3-åring. Der tok hun sin musikalske utdannelse fra 1971 til 1984. Tretten års utdannelse innenfor musikk skulle borge for at plattformen er solid.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Som ”vidunderbarn” i Russland ble hun fort kjent i den gang landet var en del av Sovjetunionen med sine 250 millioner TV-seere. Før Elena Lasco skal spille for Klubben, vil hun opptre på teaterkafeen ”Pavarotti” 9. mai. Klokken 20 denne dagen, setter hun seg ved kafeens piano, og de som vil ha en smakebit av hennes reportear, bør bestille plass så snart
som mulig.

Bare for å illustrere hvor stor denne artisten er tar vi med noen uttalelser fra andre kjente artister. Verdensberømte Quincy Jones har sagt at han så på Elena Lasco som den mest interessante og talentfulle utøver blant de unge sovjetiske jazzutøverne. Det var i 1987, tre år før Elena kom seg ut av Sovjetunionen og slo seg ned i Oslo, der hun stiftet familie.

Norges eget vidunderbarn Wolfgang Plagge, beskriver Elena Lasco som en musiker av stort format med et vidt spekter av talenter. Impressario Øivind Solberg har beskrevet Elena som ”vår diamant blant pianister og artister”. Uansett hvilket publikum hun opptrer for, har hun dem i sin hule hånd. Som dere forstår, dette er en artist av stort format.

Vi gleder oss til 9. mai, og håper at så mange som mulig finner veien til ”Pavarotti” i Albir denne kvelden. Hun skal 17. mai spille på arrangementet til den norske Klubben i Alfaz del Pi.Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania utgave 8 i 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published.