Elefant-spøk fra amerikansk guvernør

“Jeg har ridd på elefanter, men aldri skutt dem”, var guvernøren i Florida Rick Scotts første spøkefulle kommentar da han var på audiens hos Kong Juan Carlos nylig.

Tekst: Bente Puig

Guvernøren spurte selvfølgelig om kongens hofte som brakk under jaktturen i Afrika. Kongen tok kommentaren med fatning og hilste på guvernøren uten å kommentere utsagnet. Guvernør Rick Scott var i Spania for å promotere Florida som et interessant marked for spanske selskaper og investorer. Mange spanske firmaer og banker er representert i denne sørstaten.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Scott driver et statsfinansiert selskap som søker å fremme den økonomiske utviklingen i Florida. Han besøkte kongehuset sammen med sin kone Annette Scott, den amerikanske ambassadøren i Spania Alan Solomont, sekretær ved Enterprise Florida Inc. Gray Swoope, generaldirektøren i utenriksdepartementet Santiago Cabanas og den kubanske sukkerprodusenten José Fanjul. Sistnevnte har fått gullmedalje ved Instituto Español Reina Sofía, en organisasjon grunnlagt i 1954 i New York, som hvert år gir premie til den personen som gjør mest for å fremme spansk og syd-amerikansk kultur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.