El Jardin – Norsk meny på spansk restaurant

Ekteparet Juan Antonio og Carlos har lang erfaring med nordmenn og vår matkultur. Og i og med at 99 prosent av gjestene er norske, så finnes både fiskekaker og kjøttboller på menyen ved Restaurante El Jardin.

Tekst: Bente Puig

Når man bor i Spania, og spiser tapas omtrent til frokost, lunsj og middag, så kan det være godt å få en ordentlig norsk porsjon mat for å bryte rutinen. Restaurante El Jardin er en egnet «rutinebryter», for her lager kokken Carlos de beste kjøttboller i brun saus og herligste fiskekaker med remulade og kokte poteter. Klokken er to, det er torsdag og dagens spesialitet er fiskekaker!

Vi har prøvd det meste på menyen, og dét med stor tilfredshet. Juan Antonio har gledet seg til dette øyeblikket: å få servere oss, en spansk-norsk duo, de meget omtalte fiskekakene, og attpåtil få terningkast etterpå. Han snakker om kjøttboller og fiskekaker som de naturligste ingredienser i en spansk hverdag, og den norske uttalen på retten er innstudert. Til og med et «velbekomme», «hei» og «ha det bra», i valgfri rekkefølge, har sin naturlige spansk-norske klang, eller hva med litt ekte norsk «grillkrydder»?

Leiebil Spania – Garantert billigst

Underlig greie, når vi tenker oss om: vi bor i krydderets mekka (Alicante og Murcia), sender krydrene til Norge hvor de blandes til grillkrydder, blir så fraktet i brukervennlige bokser med Flyttespesialisten til El Jardin slik at spanjoler kan prøve deres eget krydder blandet i Norge. Min spanske halvpart ble kjent med krydderet akkurat på El Jardin, som bruker det som strø over potetene, og er nå fullstendig «bitt av basillen».

Vi får servert en stor tallerken bestående av to store fiskekaker, to kote poteter, revet gullrot med eple, salat, remulade og smeltet smør. Det hele ser innbydende ut. I Norge ville vi glatt «skippet» salaten og konsentrert oss om «godsakene». Eplene gir en syrlig og god smak på de revne gulrøttene. Fiskekakene er litt «løsere i fisken» enn hva vi er vant med hjemmefra, men smaken er nydelig. De omtrent smelter på tungen. Juan Antonio er spent på skussmålet, og smiler fra øre til øre over rosende ord om den etterhvert så tradisjonelle retten ved El Jardin.
Leave a Reply

Your email address will not be published.