EL HORMIGUERO Pablo Motos

Pablo Motos er spansk tv´s humorist og populære programleder. Hver kveld er han å se som vert i talkshowet ”El Hormiguero” på den spanske tv-kanalen Cuatro.

TEKST: BENTE PUIG

Pablo Motos ble født i Requena (Valencia) i 1965, og startet sin karriere som radiovert og direktør ved Requena radiostasjon. Samtidig jobbet han for Radio Utiel, før han tok steget lenger og ble fast radiovert på nasjonal radio Onda Cero. Her ledet han programmer som Protagonistas, Mareando og Hacia dos mil.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

I perioden september 2002 til juni 2007 presenterte han ”No somos nadie” på Radio M80. Etter 4 år på luften, i 2006, fikk Pablo tilbud om å lede programmet ”El Hormiguero” på den spanske tv-kanalen Cuatro. Programmet ble en stor suksess, og ble sendt hver søndag. Etter hvert som seer-tallene steg, valgte kanalen å satse på daglige sendinger fra mandag til torsdag, samt lørdag. Pablo valgte etter et års tid å fokusere fullt og helt på programmet. Han forlot radioen, og leder den dag i dag det populære tv-showet der han intervjuer kjente nasjonale og internasjonale stjerner.

Store navn som Will Smith og Mel Gibsom har vært innom Pablo Motos platå. I 2007 ble Pablo den utvalgte, sammen med sine hjelpere Trancas y Barrancas, til å lede nyttårsprogrammet ”La Campanadas”. Året etter var han med på åpningen av Europacup´en 2008. Samme året dannet Pablo produksjonsselskapet ”Siete y Acción” sammen med Jorge Salvador, og sørget selv for produksjonen av ”El Hormiguero”.

Pablo Motos har medvirket i flere reklamespotter, blant annet for Binaca, Coca Cola, VISA og airconditions Fujitsu. I mars i år ga han stemme til McDonald´s reklamefilmer på spansk fjernsyn.
Leave a Reply

Your email address will not be published.