Ekstraordinære restaurantopplevelser i Spania

Når du er på ferie vil du selvfølgelig sikre deg de beste opplevelsene til minneboken, enten det er attraksjoner og aktiviteter eller unike matopplevelser. Vi har sett på fire restauranter i fire populære byer som er vel verdt et besøk.

Sobrino de Botin (Madrid)

Sobrino de Botin, også kjent som Casa Botin, er listet som verdens eldste restaurant i Guinness rekordbok. Den ligger midt i smørøyet i den vakre hovedstaden, ikke så langt unna Plaza Mayor. Restauranten er en familiebedrift som ble grunnlagt i 1725, og de bruker fremdeles en vedovn som dateres tilbake til restaurantens grunnleggelse. Spesialitetene er pattegris og lam som stekes i kastiljansk stil, og all maten blir tilberedt på mesterlig vis av stekemestere og ekspertkokker. Restauranten er dessuten nevnt i en rekke litterære mesterverk, og mest kjent er kanskje Ernest Hemingways Og solen går sin gang og Graham Greenes Monseñor Quijote.

Disfrutar (Barcelona)

Disfrutar betyr «nyt», og det er all grunn til å ha store forventninger om et fornøyelig måltid i denne eksklusive restauranten. Den har flere ganger blitt kåret til den beste restauranten i Barcelona, og i 2019 sikret den seg en plass på topp-10-listen over verdens beste restauranter. Dette er stedet for de som er ute etter noe som forbløffer og stimulerer smaksløkene, og du vil ha vanskeligheter med å finne ordinære retter på menyen. De sier selv at overraskelser er en viktig del av den gastronomiske opplevelsen, og anbefaler gjestene å utfordre seg selv og være litt impulsive når de velger fra menyen.

Arzak (San Sebastian)

San Sebastian er berømt for sitt baskiske kjøkken og for å ha flest Michelin-stjerner per kvadratmeter i verden. Den legendariske restauranten Arzak er en familiedrevet restaurant, hvor Juan Mari Arzak og datteren Elena Arzak briljerer på kjøkkenet ved å sette en moderne vri på middelhavsklassikere. Han er intet mindre enn en kulinarisk legende, og hun regnes som en av de viktigste kjøkkensjefene i verden. Juans besteforeldre bygget huset som nå er den verdensberømte restauranten i 1897, og det var en vinforretning og kro før foreldrene til Juan Mari bestemte seg for å forvandle virksomheten til et finere spisested. Arzak er med andre ord en restaurant med lang og rik tradisjon.


Submarine Restaurant (Valencia)

City of Arts and Science er et kulturelt og arketonisk kompleks og den viktigste moderne turistattraksjonen i Valencia. L’Oceanogràfic er en av de mest populære attraksjonene i komplekset, og er det største oseanografiske akvariet i Europa. Akvariet er formet som en stor bølge, og på innsiden finner du dessuten en restaurant helt utenom det vanlige. Med glassvegger og nøye gjennomtenkt interiør kan du beundre undervannsverdenen rundt deg. Når det kommer til menyen er stikkordene moderne, fusion og meditteransk gastronomi, og det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at sjømat er den store spesialiteten.

Hvor du enn reiser i Spania vil du finne et fantastisk mattilbud uansett budsjett og preferanser. Kanskje en av disse restaurantene har funnet veien til ønskelisten din?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *