Eierskifte i Terra Mítica

Endelig er salget gjennomført og offentliggjort etter en lang prosess.Terra Mítica, med partnerne CAM, Bancaja og delstatsregjeringen La Generalitat, solgte parken til Aqualandia i forrige uke for 65 millioner euro.

Tekst: Bente Puig

Terra Mítica ble kjøpt i år 2000 for 377 millioner euro, og aksjonærene har skutt inn penger hvert eneste år for å holde hjulene i gang.

Salgssummen på 65 millioner dekker ikke brøkdelen av hva parken har kostet investorene. Det dekker gjelden til la Generalitat på 45 millioner, men resten blir rent tap. La Generalitat hadde 22,31% av aksjene og CAM og Bancaja (begge nå under Bankia) hadde 24% hver. Aqualandia kjøpte 70% av totalt 683 705 aksjer, mens resterende 29,24% tilhører småaksjonærer.

Kjøpsprosessen har vært lang. Eieren av Aqualandia, franskmannen George Pierre Santa-María, betalte et forskudd på 15 millioner ved forhandlingsstart i august 2010. Han betalte ytterligere 31 millioner i år. Resten finansieres av bank. Santa María har også forpliktet seg til å dele overskuddet med småaksjonærene ved et eventuelt salg av Terra Míticas eiendom i løpet av de neste 30 årene.

La Generalitat uttaler at de er fornøyde med salget, og at dette er en del av “opprydningsprosjektet” etter de forrige regjeringene med Eduardo Zaplana og Francisco Camps. I uttalelsene heter det at de ikke bare får nedbetalt gjelden på 45 millioner, men at salget garanterer videre drift i Terra Mítica da det nå er i hendene til en av de største selskapene i bransjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.