Dyreriket i Loro Parque på Tenerife

Jeg er simpelthen fascinert av ville, eksotiske, farlige og skremmende dyr! Jeg drømmer om å reise på Safari i Afrika. Det nærmeste jeg har vært safari så langt i mitt liv, er et dagsbesøk i Loro Parque på Tenerife. Parken har utallige farlige, skremmende, eksotiske og vakre dyr! Det mest spektakulære, er synet av de to tigrene. Den ene tigeren er som tigere flest, vakker og elegant med sin oransjebrune pels og svarte striper. Den andre er hvit og uskyldsren.

Opprinnelig var det kun papegøyer i  Loro Parque. Jeg har aldri vært spesielt fascinert av papegøyer. Jeg opplever de som støyende. I mine ører er tonene høye og skjærende. Fjærprakten derimot, er vakker! Jeg er glad i farger! Av den enkle grunn, legger jeg mest merke til papegøyene med fargerik fjærprakt, og dem er det mange av i Loro Parque! Vi vandret forbi uttallige bur med skravlende papegøyer. Det var støyende, men samtidig fascinerende!

På en grønn slette vandrer dusinvis av rosa flamingoer. Jeg blunker, tror ikke det jeg ser! Jeg klyper meg i armen for å forsikre meg om at jeg ikke drømmer. Flamingoene klynger seg sammen ved vannkanten. De er vakre! Synet av flamingoene får meg et øyeblikk til å tro at jeg er i Afrika.Vi spaserer gjennom parken, forbi papegøye blomster og nydelige orkideer. Vi stopper opp ved et grumsete vann. I det vi er i ferd med å gå videre, ser vi bevegelser i det grumsete vannet.  Lydløs dukker det opp et krokodillehode i overflaten. Med langsomme og lydløse bevegelser, svømmer den rundt i vannet. Det er som den er på jakt etter mat. Gjennom glassruten ser vi hvordan bena beveger seg og griper tak i bunnen. Krokodillen åpner munnen, flekker tenner, og forsvinner like fort som den kom.

Vi går videre til akvariet. Rommene er mørke og svale. Som en slags eksplosjon, åpenbarer havbunnens vakre farger seg. De lekre løvefiskene med sine karakteristiske pigger, fanger oppmerksomheten min. Vi vandrer i stillhet, nyter havets vakre og eventyrlige skatter. Dusinvis med pirajaer svømmer i flokk, nemo fisker svømmer iherdig og skjuler seg i korallene når andre fisker nærmer seg. Vi går videre til tunnelen. Haier og skatefisker svømmer over oss. Det er magisk, eventyrlig og ubeskrivelig vakkert! Bevegelsene er myke og elegante. Jeg følger først skatefiskens bevegelser. Skatekroppen nærmest former seg rundt den buede tunnelen. Så følger jeg haiens bevegelser. Den svømmer over meg, snur og svømmer tilbake. Slik står jeg i flere minutter og observerer. Undersiden av haikroppen er lys og i sterk kontrast mot de mørke omgivelsene.Et av høydepunktene i Loro Parque er delfinshowet. Jeg har en forkjærlighet for delfiner, og forelsker meg simpelthen i showets delfinstjerner! Delfinene er så spenstige og humoristiske. Sammen med sine instruktører, utførere de spektakulære og akrobatiske triks. De hopper høyt gjennom ringer og ulike hindre. De svømmer samstemt med instruktørene stående på ryggen. En liten gutt blant publikum fikk et minne han sent vil glemme. Han ble båret opp i en liten båt, med delfiner svømmende foran, bak og under båten, – ble han fraktet fra den ende enden av bassenget til den andre. Gutten smilte fra øre til øre.

Spekkhoggershowet var ikke like imponerende som delfinshowet. Spekkhoggere har ikke den samme smidighet og eleganse som de sprettende delfinene. Det er likevel imponerende å se hva disse gigantiske spekkhoggerne kan utføre. Et av høydepunktene i showet, er når den største spekkhoggeren lander med sin fulle tyngde med et gedigent plask! Vannet sprutes utover publikummere som frivillig plasserte seg på de utsatte plassene på de første radene. Vi ble advart.

Vi vandret fra show til show og avsluttet med sjøløvene. Det morsomste øyeblikket her, er når den største sjøløven hopper ut i bassenget og svømmer mot publikum, hopper opp på kanten og loffer bort til to publikummere. Sjøløven rekker fram loffen sin og hilser høflig på de utvalgte. Dette er et stort overraskelsesmoment for oss som er til stedet!Dagsbesøket i Loro Parque i Spania nærmer seg slutten. Med målrettede steg går vi til gorillaene. Det er bare en glassvegg som skiller oss fra de mektige dyrene. De minste gorillaene leker uanfektet og bryr seg lite om oss som observerer dem. Den største gorillaen, mest sannsynlig den mannelige lederen i flokken, gjør seg til for de villige fotografene. Han nærmest poserer der han sitter på trestubben. Etter mange minutters posering for fotografene, gjesper han og trekker seg tilbake fra oppmerksomheten, for å så komme tilbake gang etter gang.Les mer om dyreparken Loro Parque på Tenerife

Leave a Reply

Your email address will not be published.