Dyrenes verden på Costa Blanca

Velger man å feriere eller oppholde seg på Costa Blanca i kortere eller lengre perioder, velger man samtidig et av de mest komplette feriesteder i hele verden. Dyreparker er det mange av, og opplevelsene står i kø.

TEKST OG FOTO: BENTE PUIG OG KJARTAN SOLVANG NIELSEN

Det er mange eksotiske dyr her på kysten, mangfoldet er enormt. Det vil si hvis man går bort fra naturen et øyeblikk og inn i de mange dyre- og safariparkene du finner i området. Elefanter, sjiraffer, apekatter og bjørner, over vann og i luften, insekter og slanger, så og si alt du kan forestille deg av dyr finnes her.

Dyreparkene har en funksjon, noen flere enn andre. Det er nemlig ikke bare hyperkomersielle foretak som står bak, men også idealister og mennesker som ivaretar dyrenes ve og vel. Noen tenker på artsmangfold og kommende generasjoner, mens andre ser det ene dyret som lider og tar seg av det.

Terra Natura i Benidorm og Murcia

Dette er parker som finnes både i Benidorm og Murcia, i to ulike versjoner hvor Benidorm fortsatt er den største. Dette er komersielle parker med show og restauranter. Allerede ved inngangen får man stemning når eksotiske musikanter spiller opp for dem som står i billettkø og i inngangsområdet. Den samme gjengen dansere og musikanter ser man igjennom flere ganger senere rundt i parken, hvor de lager små oppsetninger og show.

Terra Natura eies og drives av dyrevernere. Det er non-profi t til tross for den komersielle og proffe fremtoningen. Formålet er miljøvern og dyrebeskyttelse med utrydningstruede arter som spesialfelt. Du kan via deres hjemmesider fjernadoptere dyr som flodhest, sibirsk tiger og mange andre dyr som er i parkens program. De har også et stort laboratorium i Benidorm.

Parken er profesjonell og mangfoldig. Mange flotte spisesteder, indianere som gjør en spesiell fugledans svevende høyt over bakken og elefanter, løver og mange flere dyr.

Bestill billige billetter til Terra Natura her

Besøk Spania24 på Facebook og se mange bilder av dyrene i Terra Natura.

Safari Aitana

En annen opplevelse blir det å besøke Aitana, som er en safaripark 1000 meter over havet. Her kommer man opp i steppelandskap med riktig mange, store dyr. Spennende er det å kjøre helt opp i snuten på løver og tigere som ligger og døser i solen. Enda mer spennende er det å få lov til å gå ut blant sjiraffer og elefanter.Dyrene er tamme, ekstremt tamme, og man kan stryke på elefantene, duppe for den heisekranlignende sjiraffhalsen som sveiper over hodet på deg, gå blant hjortedyr og ponnier. Parken har restaurant ved inngangen og noen dyr utenfor denne.

Safari Aitana er verdt et besøk. Få plasser kan man kommer nærmere dyrene enn her.

Rio Safari Elche

På veien mellom Santa Pola og Elche finner vi en annen flott park. Rio Safari er ikke bare en dyrepark, her finnes også vannsklier og leker for barna. Det er et lite tog som tar deg rundt og ser på dyrene og et morsomt elefantshow med dansende elefanter.

For den som oppholder seg syd på Costa Blanca er denne parken et must. Her finnes eget piknikk-område og spisesteder som serverer typisk spansk mat.

Mundomar

Havets verden finner du i Benidorm. Her er det en fl ott park med et spektakulært delfinshow. Vakrere underholdning skal man lete lenge etter. Delfiner er flotte, smarte og grasiøse. Sjøløveshow, papegøyeshow, flamingoer og pingviner får man med seg på et besøk i Mundomar.

Her er det ikke lov å ha med seg mat inn i parken, men til gjengjeld er det gode muligheter for å få seg mat av forskjellig slag innenfor området.Safaripark Vergel

Lengst nord på kysten finner vi en annen safaripark, El Vergel. Dette må sies å være den komplette safaripark med aktiviteter for liten og stor. Besøket i parken starter med en obligatorisk kjøretur blant afrikanske løver og bengalske tigere. Her er det strengt forbudt å åpne vinduet, så sørg for at ac-apparatet fungerer før reisen.

Vel ute av rovdyrenes savanne går ferden videre til fots. Her kan man se dyr i bur, men også gå fritt blant koselige husdyr som geiter, ponnier og små svarte griser, alle veldig tamme selvfølgelig. I programmet man får ved inngangen er en grei oversikt over parken og dens showtider. Det arrangeres både papegøyeshow og sjøløveshow. Og for de som er riktig modige kan man avfotograferes med en snoende boa rundt halsen. For å få den riktige safarifølelsen arrangeres det ridning på dromedarer.

Dette er parken over alle parker for de minste. her finnes lekeområde i forbindelse med piknikkområdet og restaurant. Parken har en egen innsjø hvor man kan leie robåt, eller man kan kjøre det lille tertit-toget rundt den vakre innsjøen.

One thought on “Dyrenes verden på Costa Blanca

  • August 24, 2013 at 9:54 am
    Permalink

    En til ting å nevne når det gjelder Rio Safari, er at there også er en gocart-bane med biler og el.sykler for alle aldersgrupper; dette var utrolig populært hos familiens yngre medlemmer. Synes dere burde nevne dette også, vi visste det ikke før vi tilfeldigvis fikk høre om det.
    Mvh Beate

Leave a Reply

Your email address will not be published.