Du blir til det du spiser

Som behandler så føles det mange ganger som om at folk forventer at du alltid skal være frisk. Men det er ikke alltid et faktum, og i hvert fall ikke i mitt tilfelle.

En dag kan jeg være heldig og kan si det, ja, jeg er ”frisk som en fi sk” selv om jeg har passert de 70 år med god margin, og feiler ingen ting. (Unntagen kanskje mellom ørene da. Ha, ha) Jeg bruker i dag heller ingen form for medisin eller andre syntetiske fremstilte produkter, og det er jeg stolt av. Men veien hit har vært tung og tøff mange ganger…… Men jeg har lært mye, etter at legestanden i mange tilfeller har sagt at ”Dette må du lære deg å leve med”, og/eller: ”disse pillene må du ta daglig, resten av ditt liv”.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Kanskje det viktigste jeg har lært er at jeg i dag tror ”Alt er mulig”, selv om jeg i øyeblikket ikke alltid forstår hvordan, og at man ikke skal gi opp, men prøve igjen og igjen. Og glem ikke at den fantastiske kroppen vår har en egen evne til å regenerere seg selv, – hvis vi gir den de riktige forutsetningene! Og her kommer vi til poenget: Er folk villig til å gjøre det som skal til for å forbedre sin helse, i hvert fall prøve? Mange er det ja, men i min praksis har jeg funnet ut av at folk fl est har store problemer med å endre på sine daglige rutiner, følge de råd og veiledninger som blir gitt dem.

Mange forventer at til og med kroniske sykdommer som de har vært plaget med i flere år skal forsvinne over natten bare de får ”den riktige pillen”. – Kroppen trenger av og til litt tid til å ”rette opp skjevhetene” ikke bare medisiner, – som hvis man er heldig, demper symptomene men ikke årsakene til problemet – og som i verste fall er en medvirkende årsak til at nye problemer oppstår. (bivirkninger). En plante/blomst, som får ”godt stell og riktig næring” skyter i været og viser sin takknemlighet i full blomst. – Vi er ikke annerledes, får vi det ”riktige stell” og riktig kost, i riktig miljø, så vil kroppen vår også gi oss et mangfold tilbake, i form av en god helse både fysisk og psykisk.

Mange bruker timer på timer på å stelle i hagen, – og på bilen sin. Mitt ønske er at alle ville bruke tilsvarende tid på å stelle og ta vare på seg selv, som de bruker på havestellet, bilen og andre fritidssysler. Det ville betale seg på alle plan i det daglige livet. – Og da kommer vi til poenget: Du blir til det du spiser, det uttrykket har vi sikkert hørt mange ganger uten at vi har reagert, eller tenkt igjennom det, for de aller fl este av oss lar ”smaksløkene” bestemme hva vi skal spise, uten en tanke på om hva maten inneholder, og om det er godt for oss eller ei.

De ”flinke” tror at ”An apple a day keeps the doctor away” eller at når de spiser mye grønnsaker så lever de sundt, men dette kan være langt fra sannheten. I dagens verden hvor det brukes mer og mer ferdigmat, med ymse syntetiske tilsetningsstoffer. Hvor jordsmonnet blir utarmet og frukt og grønnsaker ikke lenger inneholder de vitaminer og mineraler vi trenger for vedlikehold av helsen, samtidig som mer og mer av maten blir genmanipulert. Ja det er da vi må ”Ta skjeen i en annen hånd”, tenke nytt og gjøre noe med det.

Nå var dette kanskje mye ”negativt” på en gang – Men la meg presisere: DET ER MULIG Å GJØRE NOE MED DET MESTE, og mange ganger er det lettere en du tror………

I Aktuelt Spania vil jeg fremover bringe en del nyheter og synspunkter som har med kosthold å gjøre, noe av informasjonen vil sikkert overraske mange, men forhåpentlig gi noen ”Aha” opplevelser som vil kunne hjelpe også deg til å få en bedre helse, – på samme måte som det skjedde med meg.
Leave a Reply

Your email address will not be published.