Drømmen om bolig i Spania

Spania er nordmenns feriefavoritt nummer en, og har vært det i mange tiår. Vi får liksom aldri lei av strender, parasoller, spansk mat og spansk drikke. Noen av oss velger seg en spansk øy, andre velger kysten ved fastlandet mens andre velger seg en storby. Spania har noe for alle, enten du er interessert i sol, historie, shopping eller fotball.

Med alle de millioner av nordmenn som stadig legger turen innom Spania, er det kanskje heller ikke så rart at mange nordmenn også kjøper seg en feriebolig i dette landet. Det har allerede bygget seg opp det man nærmest må kunne kalle norske byer, som Torrevieja. Her bor det veldig mange nordmenn på fast basis, med norske restauranter og butikker som tilbyr norsk mat og aviser.

Utlendinger ansvarlig for prisøkning

BIS (Banco de Pagos Internacionales) har gjennomført en undersøkelse som viser at en fjerdedel av prisøkningen på spanske boliger, rett og slett skyldes utlendinger. Dette inkluderer selvfølgelig kjøpesterke nordmenn. Her i Norge har vi hatt en sterk økonomisk vekst, og mye av dette har vi brukt til å kjøpe oss en fritidsbolig i varmere strøk.

Det er spesielt i Malaga og Alicante at prisøkningen har vært merkbar, og spesielt Alicante har lenge vært en favoritt blant nordmenn. Tallene viser at det totalt sett er flere utlendinger som ønsker å kjøpe enn feriebolig i Spania enn hva som er til salgs på markedet.

Oppfylle drømmer

Det er viktig å oppfylle drømmer, og dersom du er en av dem som drømmer om nettopp et feriehus i solfylte Spania er det ingenting i veien for å begynne planleggingen. Du må først og fremst finne ut hvor i Spania du kan tenke deg å bo. Deretter må du sette opp et budsjett og se hva som faktisk er mulig og hva slags type feriebolig du har råd til.

Det er deilig å drømme, og det å visualisere drømmen din er et godt første steg på veien mot oppfyllelse. Mens du slapper av, kan du ta deg en tur innom Folkeautomaten. Dette er også et sted der drømmer kan gå i oppfyllelse. I det minste kan du få koblet godt av.

Få hjelp av profesjonelle

Når du har satt opp budsjett og bestemt deg for hva du ønsker, er det viktig at du får hjelp av noen som er profesjonelle på boligkjøp i Spania. Boligkjøp foregår på en annen måte der enn hva vi er vant til her hjemme, og da er det godt å få hjelp av noen som faktisk kan alle lover og regler. Du skal investere en del penger, og da er det viktig å ikke bli lurt.

Du bør også tenke over tilleggstjenester som vaktmestertjeneste om du ikke skal bo der selv hele året, og hvordan ferieboligen håndteres som arv. Også her er reglene annerledes enn i Norge. Det kan virke trist å ordne opp i slike saker nå, men det er viktig å være tidlig ute med slike viktige ting. Da unngår du ubehagelige problemer på et senere tidspunkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *