Draw Homer – en hyllest til verdens mest populære tegneseriefigur

Fra tegnebordet til Matt Groening i 1985, hadde Homer sin debut sammen med resten av familien Simpson i 1987 i showet “The Tracey Ullman Show”. Etter tre sesonger, i 1989, lagde tv-stasjonen Fox serien som ble en hit verden over.

Tekst: Bente Puig

Nå hylles Groening med portretter av Homer fra kunstnere verden over i konkurransen «Draw Homer». Også Alicante i Spania er representert. Homer Simpson er uten tvil den mest kjente og kjære tegneseriefiguren i verden. I 25 år har han blitt immitert, og har vært en inspirasjonskilde for mange kunstnere og designere. Initiativet «Draw Homer» er bare enda en måte å hylle idolet og idolets far, der illustratører over hele verden har laget sin versjon av Homer.

Meningen var å skape en Homer utfra ens egen fantasi og dimensjon. – Du skal tegne en Homer som er annerledes enn originalversjonen, en Homer utfra din egen dimensjon, uttalte arrangørene bak prosjektet argentinerne Nico Saraintaris og Leandro López Polonski.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Kunstnere har gjort sine egne tolkninger med tegninger og karikaturer. Blant kunstnerne finner vi alicantineren Joaquín Aldeguer som våger seg på en vanguarde og geometrisk versjon. Franskmannen Yan Le Neve forestiller seg Homer enda rundere enn han i virkeligheten, med et kjegleformet hode. Argentineren Fernando Martínez Ruppel har fremstilt en realistisk, men skremmende versjon. Mens amerikaneren John Michael fant inspirasjon i seriens kapittel der Homer røkte marihuana som terapi.

Arrangørene melder at fristen for innlevering fremskyndes helt til de oppnår at Matt Groening også deltar i prosjektet «Draw Homer». Dersom de oppnår dette målet, vil de lage en utstilling med alle bidragene der det beste blir premiert.
Foreløpig er alle bidragene tilgjengelige på websiden drawhomer.com.
Leave a Reply

Your email address will not be published.