Dramatiske skildringer fra Costa Blanca

Den svenske forfatteren Peter Larsson har gjort Costa Blanca til sitt virkeområde for en ny serie spenningsromaner.

Tekst: Tom Bjørnø

Den første, “Kameleonten” er allerede ute, og Larsson har allerede tre oppfølgere klare for utgivelse. Den som er litt kjent på Costa Blanca, vil se at Larssson og hans livsledsager Lisbeth i særdeleshet har gjort en grundig research omking det han skriver om. Krydret med dramatikk og spenning, skulle vi tro disse romanene er midt i blinken for den leselystne i kjølige vintermåneder. Peter Larsson begynte sin skrivekarierre allerede som tenåring, da han sendte inn sine bidrag til “Smålands Dagblad”. Siden har han arbeidet som journalist både i svenske aviser og ukepressen. Allerede i 1989 kom han ut med sin første bok “Din drøm i solen” med en rekke praktiske tips på hvordan man raskest finner seg til rette i Spania. Oppfølgeren, en oppdatert utgave “Flytta søderut” kom så i 2009.

Det er imidlertid den nye spenningsserien Larsson er mest opptatt av nå. “Kameleonten” har av kritikere fått terningkast 5, hvilket borger for kvalitet. Boken begynner med at 50 millioner kroner forsvinner fra en bank på Stenungstorg. Fra Vest-Sverige fortsetter handlingen på Jersey og Costa Blanca. Her står en rekke dramatiske hendelser i kø, som mordbrann, biljakt og en rekke andre skumle ting. Boken har også et utvandrertema, der leseren får ta del i tre svenske familiers liv på Costa Blanca. Her dras leserne med på disse menneskenes opplevelser i Alfaz, Altea, Calpe og Benidorm, og ikke minst Albir.

Vi har lest utdrag av boken, og funnet den så interessant at vi virkelig ser fram til å grave oss ned under et ullteppe en kjølig høstkveld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.