Dr.Thomas Anton – Stiller ut i Fundación Klein Schreuder

Dr. Thomas Anton er tannlege av yrke med egen praksis i Benidorm, men komplementerer med stenskulpturer. Nå stiller han ut i Fundación Klein Schreuder i Alfaz del Pi.

Tekst: Bente Puig

Dr. Thomas Anton ble født i Tyskland i 1962, og er sønn av den anerkjente skulptøren Philipp Anton. Helt siden han var barn har han vært fascinert av dyr og planter, og bestemte seg tidlig for å bli biolog. Hans kreative sjel førte til håndverk av forskjellig typer, deriblant bygging av modell¬fly for konkurranse. På ung¬domsskolen jobbet han på et arkitektkontor der han lagde plansjer og tegninger. Thom¬as viste seg å ha mange in¬teresser og et bredt spekter av ferdigheter. På univer¬sitetet studerte han medisin, og valgte odontologi (tann¬legestudium). I 1989 fikk han doktorgrader i odontologi, og i dag driver han egen praksis i Benidorm. Mange av hans pasienter er norske.

– Nordmenn er fantastiske pasienter. De er hyggelige og veldig sterke. Mens de fleste ønsker bedøvelse ved boring, er nordmenn så hardføre at de helst vil slippe bedøvelse, sier Thomas som elsker sitt yrke. Men med tiden ønsker Thomas å dedikere mer tid til sin store lidenskap: skulpturene. For to år siden satte han seg på skolebenken igjen som elev ved Bellas Artes (fine art) ved universitetet Miguel Hernández i Altea. Det var her han fattet interesse for sten som arbeidsmateriale
og laget 15 skulpturer i marmor og alabast.

Med sin in¬teresse og fascinasjon for organiske former, naturens skjønnhet og menneskek¬roppen, går sensualitet som en rød tråd gjennom hans kunstverker. Hans aller første skulptur er laget i hvit marmor, og er den første du ser når du kommer inn på utstillingsområdet. Den kan tolkes som en slange, et forster eller svane, alt et¬tersom hvilken vinkel du ser den fra. Med sollyset i bak¬gunnen får den et noe gjen¬nomsiktig preg med sjat¬teringer i vakre toner. Alle skulpturene lager han ved kunstakademiets atelier.

– Jeg foretrekker å jobbe på skolen. Jeg liker å få til¬bakemeldinger fra de andre kunstnerne, at de gir meg råd og oppmuntring, sier Thomas.

Vi presenterer her noen av skulpturene. Ønsker du å se dem i virkeligheten, kan du besøke Fundación Klein Schreuder i Alfaz del pi søndager kl. 10-14, eller ukedager etter avtale. Offisi¬ell åpning 30. september kl. 11.00. Inngangsbillett koster 2€. Utstillingen er åpen frem til 11. november. Fundación Klein Schreuder ligger i Cami del Pinar 23 i Alfaz del Pi.

For mer informasjon, se www.klein-schreuder.com eller ring 966860230.

Leave a Reply

Your email address will not be published.